Getir, İngiliz Hızlı Teslimat Uygulaması Weezy’i satın alıyor

Market ürünlerini ortalama 10 dakika içerisinde kullanıcılarıyla bir araya getirerek hızlı teslimat sektörünün kurucusu olan Getir'in yurt dışındaki hızlı büyümesi sürüyor.

Getir, İngiliz Hızlı Teslimat Uygulaması Weezy’i satın alıyor

Market ürünlerini ortalama 10 dakika içerisinde kullanıcılarıyla bir araya getirerek hızlı teslimat sektörünün kurucusu olan Getir'in yurt dışındaki hızlı büyümesi sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerika kıtasında Chicago'dan giriş yapan Getir'den, İngiltere'deki operasyonlarını büyütmek için hamle yaptı. Getir, İngiltere'de faaliyet gösteren hızlı teslimat uygulaması Weezy'nin tamamını satın almaya hazırlanıyor. Böylelikle Getir, yurt dışındaki ikinci satın almaya imza atmış olacak. Getir, temmuz ayında da Güney Avrupa'da faaliyet gösteren hızlı teslimat servisi BLOK'u satın almıştı.

İngiltere’deki konumunu daha da kuvvetlendiriyor

İlk yurt dışı açılışı yıl başında Londra'da başlatan ve en son ABD'de hizmete başlamasıyla beraber 3 kıtada 9 ülkede faaliyet gösteren Getir, Weezy'nin 700 civarındaki çalışanını da bünyesine katarak İngiltere'deki operasyonlarını daha da büyütmeyi amaçlıyor. Londra, Liverpool, Machester, Birmingham gibi şehirler dahil olacak şekilde 15 şehirde faaliyet gösteren Getir, Weezy'nin satın alınmasıyla kurucusu olduğu hızlı teslimat sektörünün İngiltere'deki öncüsü olarak konumunu daha da güçlendirip büyümeye devam edecek.

‘Heyecan verici bir gelişme’

Bir yıldan kısa sürede yurt dışında pek çok başarıya imza attıklarını kaydeden Getir Kurucusu Nazım Salur, “Birkaç hafta önce teknolojik girişimlerin merkezi ABD’de hizmet vermeye başladık. Yurt dışındaki büyümemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Henüz genç bir girişim olmasına rağmen bölgesinde önemli yer edinmeyi başaran Weezy ile iş yapış biçimimizin ve kültürel yaklaşımımızın son derece uyumlu olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Getir’e büyük katkı sağlayacağına inanarak Weezy’i bünyemize katıyoruz. Bizim için çok önemli pazarlardan İngiltere’deki hizmet ağımızı daha da güçlendirecek, heyecan verici bir satın almayı daha gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz.” ifadelerine yer verdi.

Getir, hali hazırda Türkiye'ye ek olarak Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere, Portekiz ve ABD'de hizmet veriyor. ABD'deki hizmetine geçtiğimiz haftalarda Chicago'dan başlayan Getir'in sıradaki durakları da Boston ve New York.

Etiketler