Gen İlaç, 28-30 Temmuz’da talep toplayacak

Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arzına onay verdiği Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, OYAK Yatırım  liderliğinde sabit fiyat yöntemiyle 28-29-30 Temmuz 2021 tarihleri talep toplayacak.

Gen İlaç, 28-30 Temmuz’da talep toplayacak

Paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası  Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, OYAK Yatırım  liderliğinde sabit fiyat yöntemiyle 28-29-30 Temmuz 2021 tarihleri talep toplayacak. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak. GEN İlaç'ın 1 TL nominal değerli payının halka arz fiyatı ise 10,75 TL olarak belirlendi.

GEN halka arzında sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 62,5  milyon TL nominal değerli payın satılması planlanıyor. Fazla talep  gelmesi halinde 6,3 milyon TL nominal değerli payların da ek satış  kapsamında halka arza konu edilmesi ile halka arzın toplam  büyüklüğünün 68,8 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor.

GEN, halka arz sonrası elde edilecek gelirin yüzde 60-70'lik kısmını yurt  içi ve yurt dışı büyümeyi sağlayacak aşı ve ilaç üretimi alanlarında  şirket satın alımları ve yeni fabrika yatırımlarında kullanmayı  planlıyor. Şirket, arz gelirinin yüzde15-20'sini halihazırda devam eden  yatırımların finansmanında, yüzde 10-15'ini işletme sermayesi ihtiyacı için ve yine kalan yüzde 10-15'ini ise yeni ürün geliştirme ve pazar araştırmaları için kullanılacağını açıkladı.

Etiketler