Garanti Yatırımdan Borsa İstanbul tavsiyesi!

Garanti BBVA, 2022 yılında potansiyel getirisi yüksek hisse ve borsaları değerlendirdiği raporunda Borsa İstanbul'un getirisinin yüksek olacağını ve yeni zirvelerin geleceğinden bahsetti.

Garanti Yatırımdan Borsa İstanbul tavsiyesi!

Garanti BBVA, Borsa İstanbul'da paylarının 2021 yılında ciddi oranda artış gösterdiği çoğu yatırımcı tarafından takip edilmeye devam ediyor. 2021 yılında özellikle Nisan ayından itibaren ciddi seviyede hisse alımları gerçekleştirmişti. 

Garanti Yatırım Mali Piyasalar raporunu yayınladı... yayınlanan bu raporda 2022 yılı için ''Her şeyin olabileceği bir yıl'' benzetmesi yapıldı. Yayınlanan raporda Türkiye için 2022 yılının enflasyon sorunları ile geçeceği yüksek enflasyonun da Borsa İstanbul'da yeni fırsatlar yaratabileceği ihtimalinden söz edildi. Türk Lirası hakkında da yorumların bulunduğu raporda, TL'deki değer kaybının 2021 yılında olduğu gibi sert geçeceğini düşünmediğini dile getiren Garanti, kontrollü bir yükseliş olabileceğini dile getirdi. 

FED İle Aynı Çizgide Yol Alınacak

2022 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinin, sıkılaşmaya gideceği bir döneme girileceği bu durumda gelişmeye devam eden ülkelerin ise çok farklı yöntemler denemek için lüksünün olmayacağı yönünde ifadelere yer verildi. 

Global ekonominin böyle bir süreçten geçtiği dönemde Türkiye'deki ekonomik hikayenin çok benzer olacağını öngören raporda, geleneksel yapıdan çok farklı ekonomik politikalar izlemeye başlayacağını duyuran Merkez Bankasının yaptığı hamlelerden sonra makro dengelerin henüz oturmadığını gözlemleyen banka, cari fazlası vermeye çalışılan bir sisteme dahil olmak istendiğini dile getirdi. Bu sistem ile birlikte politika faizinin, enflasyon verilerinin altında kalacağından nispeten emin olduğunu da rapora ekledi. Yaşanabilecek olası kur krizlerini de dönemsel müdahaleler ile karşılanacağı düşünülüyor. 

Bu veriler ve raporun ışığında anlaşılan o ki Garanti Yatırım, Türkiye'de Borsa İstanbul'a yatırımlarına devam edecek. TL'nin değer kayıplarının bu sene yavaşlayacağını ve kontrollü bir yükselişinin de ihtimal dahilinde olduğunu dile getiren Garanti Yatırım, Türkiye için ekonomik açıdan pozitif bir yıl beklediğini dile getirdi.

Etiketler