Özbal'ı satın alan Erciyas, Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor

Erciyas Çelik Boru, Özbal Çelik Boru şirketinin tüm paylarını 13 Ocak tarihinde teslim alacak. Tüm hisselerini ve haklarını satacak olan şirketin payları da kottan çıkartılacak.

Özbal'ı satın alan  Erciyas, Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor

Özbal şirketine ait hisselerin tüm paylarının, Erciyas Çelik Boru'ya satılmasının ardından ÖZBAL hisse senedi, BIST 100 endeksinden tamamen çıkartılacak. Erciyas Çelik Boru ise bu hisse senedi yerine Borsa İstanbul'da işleme konu olmaya devam edecek. 

Erciyas Çelik Boru Borsa İstanbul'da, Yıldız Pazarda işlem görmeye başlanacağı duyuruldu. 13 Ocak tarihinde kottan çıkartma işlemlerinin ardından Erciyas Boru, hızlı şekilde Yıldız Pazarda işleme konu olmaya devam edecek. 

Erciyas Çelik Boru'nun Borsa İstanbul'daki payları için referans fiyatının da belirlendiği açıklanırken bu fiyat hisse adedi başına 59.664 TL olarak duyuruldu. Erciyas Çelik Boru hisselerinin dolaşımdaki lot adedi ise 77.770.481 adet olarak bildirildi. Dolaşımdaki hisselerin tüm şirket hisselerine kıyasla oranı yüzde 21 olarak belirtildi. 

BIST 100 endeksinde çıkartılan #OZBAL hissesi yerine ise BIST Katılım 100 Endeksinde birinci yedek olarak yer alan Özderici GMYO'nun dahil edileceği Borsa İstanbul tarafından duyuruldu.

SPK'nın yakın geçmişte onayladığı bu satış işlemi ile birlikte Erciyas Çelik Boru, halka arz işlemi gerçekleştirmesine gerek kalmaksızın Yıldız Pazarda işlem görmeye başlayacak.

Haber akışı ile birlikte #OZBAL hisseleri 29 Aralık 2021 tarihinden bu yana ilk defa yükseliş yaşadı. Fiyatı 28.38 seviyelerinde olan şirket 24.82'ye kadar gerilemiş durumda olmasına rağmen bugün yüzde 2.22 yükseliş gösterdi.

Etiketler