Game of Thrones House of the Dragon zirveye ulaştı

Game of Thrones ile bağlantılı olan dizi Game of Thrones House of the Dragon, dün HBO üzerinden yayına girdi. Meraklısının uzun süredir beklediği HBO dizisi yeni bir rekor kırdı. Yoğun ilgi, yayınlandığı Fire TV cihazları üzerinden izlemeye çalışanları hüsrana uğrattı.

Game of Thrones House of the Dragon zirveye ulaştı

Milyonlarca hayranı olan Game of Thrones dizisi ile bağlantılı olan House of the Dragon, HBO üzerinden 21 Ağustos Pazar gecesi yayınlandı. Her ne kadar Game of Thrones dizisi son sezonuyla izleyicisini hayal kırıklığına uğratsa da House of the Dragon ilk bölümüyle olumlu dönüşler almayı başardı. 

Game of Thrones House of the Dragon zirveye ulaştı - Resim : 1

Game of Thrones House of the Dragon açılış rekorunu kırdı

HBO ağı üzerinden yayınlanan House of the Dragon dizisi açılış rekorunu kırmayı başardı. Yayınlanan ilk bölümünü yaklaşık 10 milyon kişi izledi. Milyonlarca meraklısının sayesinde daha ilk bölümden rekora koşan dizi, Game of Thrones gibi hayatımızda uzun soluklu olacağını oldukça belli etti. 

Game of Thrones dizisinin 172 yıl öncesini konu alan House of the Dragon, George R. R. Martin’in Fire and Blood eseri üzerinden hayatımıza gidiyor. Dizinin odak noktası Targeryan ailesi olurken, yine taht savaşlarını konu alıyor.

İki yıl önce ilk duyurusunun yapıldığı dizinin çekim sürecinde yer alan George R. R. Martin, gördüğü bazı görüntüler ve bölümlerden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. 

Game of Thrones House of the Dragon zirveye ulaştı - Resim : 2

House of the Dragon dizisi kaç bölümden oluşacak?

Game of Thrones dizine bağlantılı olan dizinin ilk bölümüne The Heirs of the Dragon adı verildi. Geçtiğimiz gün ilk bölümüyle yayınlanan House of the Dragon IMDB puanı 9.0 seviyesine ulaştı. İlk bölümünün yayınlanmasıyla merak uyandıran dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. Şimdilik kaç sezon olacağı belli olmasa da yoğun ilgi gösterilen dizi uzun soluklu ekranlarda olacağı sinyalini veriyor.

house of the dragon

House of the Dragon dizisine yoğun ilgi platformlarda sorun çıkardı

Milyonlarca bekleyeni olan House of the Dragon dizisinin meraklıları, Amazon'un Fire TV cihazları üzerinden hüsrana uğradı. İki yıldır izleyicisini bekleten dizi ABD'de HBO'da gösterime girerken aynı anda HBO Max'te yayınlanmaya başladı. 

Yansıtılan haberlere göre, House of the Dragon dizisi yayınlandıktan kısa bir süre sonra sosyal medyada uygulamanın çöktüğü aktarıldı. İzleyicisini hayal kırıklığına uğratan teknik arıza, dizinin ilk bölümünün yoğun ilgi görmesinden kaynaklı olduğu belirtildi. Teknik arızanın en az 3 bin izleyiciyi etkilediği söylenmekte.

Bununla beraber House of the Dragon dizisinde Paddy Considine, Matt Smith, Sonoya Mizuno, Steve Toussaint, Rhys Ifans ile Olivia Cooke gibi oyuncular karşımıza çıkıyor. Game of Thrones'un son bölümüyle izleyicilerini hüsrana uğratmasının ardından House of the Dragon beklentileri pek olumlu değildi. Yine de izleyicinin dikkatini çeken dizi kaç sezon karşımıza çıkacağı belli değil. Beklentinin en az 5 sezon olması yönünde.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa