Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas oldu

Galatasaray Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda yapılan seçimi kazanan isim Burak Elmas oldu. 

Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas oldu

Galatasaray Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda yapılan seçimi kazanan isim Burak Elmas oldu.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, toplam 205 oyun kullanıldığı 30. ve son sandıkta Burak Elmas'a 71, Eşref Hamamcıoğlu'na 50, Metin Öztürk'e 24, Yiğit Şardan'a 58, İbrahim Özdemir'e de 2 oy çıktığı kaydedildi.

Toplamda bin 541 oya ulaşan Burak Elmas, bin 500 oy alan en yakın rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nun 41 oy önünde yer alarak başkanlığını ilan etti. Kongrede adaylardan Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 682, İbrahim Özdemir de 92 oy aldı.

Aynı zamanda kongrede 30 sandıkta 4 bin 731 üyenin oy kullandığı belirtildi.

''Yaşasın Galatasaray!''

Seçim bittikten sonra üyelere seslenen Elmas şu açıklamalarda bulundu:

"Tüm üyelerimize, bana gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Tüm adaylara bu yarışı güzelleştirdikleri ve Galatasaray demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu seçim, Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray kararını verdi ama Galatasaray kaybetmedi. Yarından tezi yok sorunları hep bir olarak halledeceğiz. Birlikte çok şey başaracağız. Sevgili eşim Yelda'ya çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte hiç yanımdan ayrılmadı. Yaşasın Galatasaray!"

Burak Elmas'ın listesinde kimler var?

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Rezan Epözdemir, Başak Karaca, Şükrü Köksal Ünlü, Özgür Işıtan Gün, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Mustafa Özgür Kalelioğlu.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Selim Sefada, Ahmet Ozan Şener, Mehmet Polat Kalafatoğlu.

Burak Elmas kimdir?

1974 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Burak Elmas, Avusturya Lisesi'nde öğrenimini tamamlamıştır. Ardından Denver Üniversitesi'nde Finans ve Pazarlama eğitimi alan Elmas, iş hayatına Türkiye'nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlamıştır. Aile şirketlerinde ve uluslararası pek çok ortak girişimde yönetici pozisyonuyla yer alan Elmas, sonrasında İngiltere merkezli uluslararası lojistik bir şirket kurmuştur. 

2008 yılı itibarıyla Godiva Investment şirketinde CEO görevini sürdüren ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan Burak Elmas, öte yandan gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden biri olan Yıldız Grup'ta da Yönetim Kurulu üyeliği yapmış ve görev süresince de önemli stratejik pozisyonlarda yer almıştır.

GSRAY GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.6
Satış 9.61
Değişim -0.52%
Son Değer 9.61
En yüksek 10.88
En düşük 9.12
Haftalık Değişim 1.8008%
Aylık Değişim 42.7934%
Yıllık Değişim 52.5396%
Etiketler