Galata Wind Halka arzı olaylı başladı!

Uzun süreler sonra ilk defa bir halka arz ilk işlem gününe değer kaybederek başladı!

Galata Wind Halka arzı olaylı başladı!

Halka arzların popülerliği arttıkça bu konudan rant elde etmek isteyen kişi kurum sayısı haliyle artıyor.

Bakıldığı zaman küçük yatırımcılar için bir nevi cep harçlığı denilebilecek paralarca dağıtılan hisseler yine cep harçlığı kârlar bırakarak tepeden alan yeni sahiplerine ise kimi zaman ciddi zararlar yazdırarak yoluna devam ediyor.

Halka arzlar ilk bakışta iyi gibi gözükse de orta ve uzun vade için bu kadar sık ve tekarlı yapılıyor olması Borsa İstanbul'un geleceği için çok zararlı boyutlara gelebilir. Halka arzlarla birlikte piyasadan çekilen para şirketin kasasına aktarmasız uçuş gerçekleştiriyor... Şirket bu parayı günümüz şartlarınca borç kapatmak, yeni yatırımlar yapmak gibi birçok farklı sebep göstererek kullanabiliyor. Fakat piyasadan çekilen paranın genel hacime olan etkisini aynı gün hesaplamak yersiz olur. Bundan 90 işlem günü önce borsa yaklaşık ortalama günlük 80 milyar tl hacim yaratabilirken şu an bunun en fazla yarısını en iyi iş gününde yapıyor. 

Bunların tek sebebi elbette arzlar değil ama birden fazla nedeni bir araya getirdiğimiz zaman Borsa İstanbul'un bugünkü haline yani yatırımcıların kan ağladığı günlere geliyor.

Galata Wind için ise Oyak Yatırım , Tera Yatırım , Global Menkul yatırım şirketleri GWİND için çalınan ilk gongdan itibaren haberin yapıldığı 11:10 saatinde 11 Milyon lot hisse sattılar...

Günün en düşük Galata Wind Yenilenebilir Enerji değeri 4,75 iken, günün en yüksek değeri hissenin bugün tavanı olan 5,56 tl.

Yakın gelecekte arzların devam edeceğine dair bilgi akışımız devam ediyor...

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler