Fed/Mester: Faiz artırımı yakın değil

Cleveland Fed Başkanı Mester, kısa vadeli faiz oranlarında bir artırıma başlamanın çok yakın olmadığını düşünüyor.

Fed/Mester: Faiz artırımı yakın değil

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, kısa vadeli faiz oranlarında bir artırıma başlamanın çok yakın olmadığına inandığını belirtti.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesinin oy hakkına sahip bir üyesi olmayan Loretta Mester, CNBC'ye yaptığı açıklamada, bu yıl yüksek seyreden enflasyonun önümüzdeki yıl Fed'in yüzde 2 hedefine doğru gerileyeceğini öngörmeye devam ettiğini aktardı.

Mester, ''Faiz artırımlarının yakın bir zamanda geleceğini öngörmüyorum. Politikanın iyi ayarlanmış olduğu bir noktadayız. Faiz artırımı kısa vadede düşünülen bir şey değil.'' dedi.

Fed'in varlık alımları azaltılmaya başlandığında enflasyonu ve istihdamı değerlendirmek için zaman olacağını söyleyen Mester, ''Enflasyonda Kovid-19 ile ilişkili çok fazla artış görüldü. Arz darboğazlarının ilk tahminlerden daha uzun süreceğini düşünüyoruz. Ancak enflasyon rakamlarının aşağı geldiğini önümüzdeki yıl göreceğiz. Eğer enflasyonun aşağı geldiğini önümüzdeki yıl görmezsek durumu tekrar değerlendirmemiz gerekir. Temel senaryomuz enflasyonun düşeceği yönünde fakat yukarı yönlü riskler de mevcut.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler