Fed/Mester: ABD ekonomisi yılın ikinci yarısında güçlenecek

Fed başkanlarından Mester, ABD ekonomisinin yılın ikinci yarısında güçlenmesini beklediğini belirtti.

Fed/Mester: ABD ekonomisi yılın ikinci yarısında güçlenecek

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, maliye ve para politikasının destekleri sürdüğü sürece ABD ekonomisinden yılın ikinci yarısında güçlü performans beklediğini söyledi.

Ancak Mester, bu büyümenin desteklenmesine yardım eden gevşek para politikasından uzaklaşmak için henüz hazır olunmadığını vurguladı.

Mester, "Çok güçlü bir ikinci yarı göreceğimizi düşünüyorum, ancak hala politika hedeflerimizden uzaktayız." diye konuştu.

Mart ayı tarım dışı istihdam rakamlarının oldukça tatmin edici olduğunu ve bir büyüme dinamiğine işaret ettiklerini de vurgulayan Mester, olumlu verilere rağmen ABD'de istihdamın hala Şubat 2020 seviyesinin 8,4 milyon altında olduğuna da dikkat çekti.

Mester, "Para politikasına yaklaşımımızda çok bilinçli bir şekilde ihtiyatlı olmamız gerekiyor." dedi.

Arz taraflı şokların etkisi ile ortaya çıkan yüksek fiyatların 6 ay kadar sürebileceğini de ifade eden Mester, önümüzdeki birkaç ay enflasyon yükselse de uzun vadeli ve anlamlı bir etki olmayacağını da savundu.

Barclays'e göre piyasada Fed faiz artırımı fiyatlaması çok agresif

Uluslararası yatırım kuruluşu Barclays, piyasanın Fed faiz artırımına dair fiyatlamaların çok agresif olduğunu düşünüyor.

Barclays tarafından yapılan değerlendirmede ABD'de Fed'in tam istihdam hedefine ulaşması için halen uzun bir yola ihtiyaç olduğu belirtildi. Enflasyonun da fiyatlanmakta olduğu düzeylerde çok uzun süre kalmasının beklenmediği vurgulandı.

Kuruluş, piyasada 2022 yılı ilk çeyrekte 1, 2023 yılında ise 4 faiz artırımı fiyatlandığını hatırlattı. "Ölçütlerde genel kapsamlı ilerleme olmaması halinde bu fiyatlamayı çok agresif buluyoruz." yorumunda bulundu.

Barclays, varlık alımlarının azaltılmasına da halen uzun bir  zaman olduğunu öngörüyor.

Etiketler