Fed, iklim riskleri için bankalardan daha fazla nakit tutmalarını istemeli

Center for American Progress, Fed'in iklim değişikliği ile mücadele için bankalardan daha fazla nakit tutmalarını istemesi gerektiğini bildirdi.

Fed, iklim riskleri için bankalardan daha fazla nakit tutmalarını istemeli

ABD'nin en liberal düşünce kuruluşlarından biri olarak bilinen Center for American Progress, Fed'in iklim değişikliğinden kaynaklı potansiyel zararlara karşı koruma ve iklim değişikliği ile mücadele için olası adımlara yönelik olarak bankalardan daha fazla nakit tutmalarını istemesi gerektiğini bildirdi.

Center for American Progress hazırladığı raporda, Fed'in bankaların ne kadar kirliliğe finansman sağladıkları ile doğrudan bağlantılı olarak belirlenecek yeni bir sermaye sürprimi ve birçok yeni tedbir yolu ile bankaların sermaye tamponlarını artırmak konusunda hızla hareket etmesi gerektiğini savundu.

Kuruluş, büyük bankalara iklim risklerine yönelik stres testleri yapılmasını da önerdi.

Evans: Fed'in ekonomiye yardımını geri çekmeyi konuşmak için çok erken

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, beklentilerden daha zayıf gelen nisan ayı istihdam raporunun ABD'de ekonomik aktivitenin yeniden başlatılmasında zorluklar olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmenin hala çok uzakta olduğunu savunan Evans, Fed'in ekonomiye desteğini azaltmaya başlaması için, daha güçlü istihdam rakamları ve enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru önemli oranda ilerlediğini görmek gerektiğini vurguladı.

Evans, para politikasında artık değişikliğe gitmek gerektiğini verilerde görmenin biraz uzun zaman alacağını öngördüklerini belirtirken, Fed'in ekonomiye desteklerini ne zaman geri çekmeye başlayabileceği konusunda bir takvim veremeyeceğini ifade etti.

Chicago Fed Başkanı, "Destekleyici para politikasının uygun olmaya devam edeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Etiketler
Fed