Fed başkanlarından kritik açıklamalar

Fed başkanları Kaplan ve Daly, ABD Merkez Bankası (Fed) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fed başkanlarından kritik açıklamalar

Kaplan: Destekler, pandemi sona erdikten kısa süre sonra geri çekilmeye başlanmalı

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in sağladığı parasal desteği, pandemi sona erdikten kısa süre sonra geri çekmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Fed'in, desteği geri çekmeye aylık 120 milyar dolar olan cari varlık alım hızının büyüklüğünü azaltarak başlaması gerektiğini düşünen Kaplan, "Benim görüşüme göre önce varlık alımlarının azaltılması gelmeli. Tahvil alımlarının Fed fon faiz oranları ile ilgili adım atılmadan önce önemli oranda tamamlanması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Fed'in desteğinin, pandemi sona erene kadar sürmesi gerektiğini belirten Kaplan, krizin ekonomide yara izlerine yol açabileceğini ve bazı insanların işe dönmek için yardıma ihtiyaçları olacağını da belirtti.

Daly: Fed'in bilanço büyüklüğü herhangi bir limite ulaşmaktan uzakta

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in bilanço büyüklüğünün şu anda 7 trilyon doların üzerinde olduğunu ancak herhangi bir limite ulaşmaktan "uzakta" olduğunu söyledi.

Daly yaptığı açıklamada ayrıca, enflasyon rakamlarında bu yaz yüzde 2'nin üzerinde geçici bir toparlanma beklediğini, ancak enflasyonun yüzde 2'de sürdürülebilir olmasının bir veya iki yıl daha alacağını tahmin ettiğini belirtti.

Etiketler