Fed başkanları, Biden'ın altyapı yatırım paketi hakkında konuştu

Fed başkanları Kaplan ve Daly, Biden'ın altyapı yatırım paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed başkanları, Biden'ın altyapı yatırım paketi hakkında konuştu

Kaplan: Altyapı harcamaları planı pozitif bir gelişme

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Biden yönetiminin ortaya koyduğu 10 yılda 2 trilyon dolarlık altyapı yatırımı öngeren harcama planının ekonomi için "pozitif" olduğunu söyledi ve plana destek verdi.

"Altyapı harcama planını güven ve arzu edilen yanı, uzun vadeli bir yatırım olması" diyen Kaplan, paketin detaylarına girmemekle birlikte, "Plan gelecekte daha yüksek potansiyel GSYH büyümesi, daha sürdürülebilir büyüme ve daha iyi verimlilik yaratmaya yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Daly: Biden'ın planı enflasyonu değil, büyümeyi artırır

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD Başkanı Biden tarafından açıklanan 2,25 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam paketinin enflasyonu değil büyümeyi artıracağını söyledi.

Paketi ABD ekonomisi için olumlu bulduğunu belirten Daly, "Ekonomik büyümeyi destekleyecektir." dedi. Daly, enflasyonda yaşanacak geçici yükselişin ise ortalamada yüzde 2 olan enflasyon hedefine güveni artıracağı öngörüsünde bulundu.

Daly öte yandan yaptığı görüşmelerde gemicilik sektörünün navlun fiyatlarında yükselişin kalıcı olmasını beklemediğini gördüğünü, arz sorunları ortadan kalkınca piyasada normalleşme beklediğini ifade etti.

Etiketler