FC Barcelona'nın kripto firmalarıyla görüştüğü bildiriliyor

Futbol devi FC Barcelona , birkaç İspanyol gazetesine göre kripto sektöründen bir firmayı forma sponsoru olarak seçebilir.

FC Barcelona'nın kripto firmalarıyla görüştüğü bildiriliyor

Dünyanın en büyük ve en başarılı kulüplerinden biri olan kulüp, şu anda Japon e-ticaret devi Rakuten ile ortak çalışıyor. Şirket, Japonya'da Rakuten Cüzdan kripto borsasını işletiyor, ancak küresel çıkarları şu anda kripto dışı iş alanlarıyla sınırlı.

Bununla birlikte, EEFE haber ajansının Marca ve Expansion aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre, Barcelona'nın kripto ile olan bağları, Rakuten ile olan anlaşma önümüzdeki yaz sona erdiğinde güçlenebilir.

Ajans, kulüp içinde, FC Barcelona'nın müzakerelerinde muhtemelen İspanyol Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'nun (yerel olarak CMNV olarak bilinir) son zamanlarda aldığı önlemler nedeniyle "dikkatli ilerlediğini" söyleyen isimsiz kaynaklara atıfta bulundu. Düzenleyici, "100.000'den fazla kişiyi" hedefleyen kripto para birimiyle ilgili reklam kampanyaları yürüten tüm şirketlerden, kampanyalarının ayrıntılarını lansmanlarından 15 gün önce kendisine göndermelerini istedi. CMNV, bu kampanyaları engelleme veya reklamcıları materyallerini değiştirmeye zorlama hakkını saklı tutuyor olsa da; bu, kulüple sponsorluk anlaşmalarını uluslararası oyuncular için zorlaştırabilecek bir faktör olduğu bir gerçek.

CMNV'ye göre, kripto varlıkları "yüksek risk" teşkil ediyor ve kripto para birimleriyle ilgili herhangi bir tanıtım materyaline uyarıların eklenmesinde ısrar ediyor. Ancak, dünya çapında milyonlarca hayranı olan FC Barcelona'nın küresel ünü, EFE'ye göre birkaç kripto şirketini müzakere masasına yönlendirdi.

Rakuten sponsorluğunun yanı sıra, FC Barcelona geçmişte kripto para endüstrisi ile ilişkilendirildi. Mart ayında, kulüp başkanlığına aday olan Toni Freixa, Hong Kong merkezli bir borsayı ( DSDAQ adlı ) kulübün ana forma sponsoru yapmak için bir anlaşma yaptığını iddia etti. Aday, yılda yaklaşık 72 milyon ABD doları değerinde sözlü bir anlaşma yapıldığını söyledi.

Freixa seçimde mevcut başkan Joan Laporta tarafından yenildi. İkincisi şu anda bir dizi önde gelen kripto şirketinin bulunduğu İsrail'de bulunuyor.

Bu arada, Japonya'da kripto endüstrisindeki başka bir oyuncu futbola adım attı. Remixpoint, düzenlenmiş değişim operatörü BITpoint, Japon yanlısı futbol takımı ile kendi forması sponsorluk anlaşması yapmıştır.

Etiketler