FBI, kripto ATM'lerini kullanan dolandırıcılarla ilgili yatırımcıları uyardı

FBI, dijital varlık hırsızlığı yapmak için kripto ATM'lerini ve QR kodlarını kullanan suçluların sayısında keskin bir artış olduğu konusunda yatırımcıları uyardı.

FBI, kripto ATM'lerini kullanan dolandırıcılarla ilgili yatırımcıları uyardı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), büyüyen kripto pazarının ortasında, dijital varlık hırsızlığı yapmak için kripto ATM'lerini ve QR kodlarını kullanan suçluların sayısında keskin bir yükseliş olduğu konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.

FBI, bugüne kadar pek çok dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Ajansa göre bu dolandırıcılar oldukça benzer yöntemlerle faaliyet gösteriyor. Bu tür dolandırıcılıklar genelde sahte bir fon talebiyle başlıyor. Suçlular kurbanı söz ettikleri tokendan satın almak için fiziksel bir kripto ATM'sini ziyaret etmeye ikna ediyor. Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra dolandırıcılar, kurbanlardan QR kodunu kullanmalarını ve böylece bütün parayı dolandırıcıların cüzdanlarına çekmesini sağlıyor.

FBI'ın raporuna göre, bu gibi ödemeler gerçekleştiği anda suçlular, fonları denizaşırı ülkelere aktarıyor. Bu durum fonun geri alınmasını daha zor duruma getiriyor.

FBI, kullanıcıları kripto işlemi talep eden platformlardan uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Kripto dolandırıcılığı, sektörün büyümesiyle beraber artış kaydetmiş durumda. Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson da kripto dolandırıcılığının arttığına vurgu yapıp, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırmıştı.

Etiketler