Ev sahibi olmak isteyenler müjde! Sadece 1.650 TL ile ev sahibi olun

Tarihin en kapsamlı konut edindirme TOKİ projesinde ayrıntılar belli oldu. TOKİ projesine nasıl başvurabiliriz? Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ne kadar ödeme yapacaklar? İşte detaylar...

Ev sahibi olmak isteyenler müjde! Sadece 1.650 TL ile ev sahibi olun

Milyonlarca konut sahibi olmak isteyen vatandaşın yakından takip ettiği konut edindirme projesi olan TOKİ'nin detayları belli oldu. 

Sosyal konur projelerinde 81 şehirdeki dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olabilecek. Konut projesiyle ilgili ayrıntıları 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Bunun yanı sıra vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer soru ise TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak?

Ev sahibi olmak isteyenler müjde! Sadece 1.650 TL ile ev sahibi olun - Resim : 1

TOKİ projesine kimler başvurabilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen habere göre, mega kent İstanbul’da hane geliri 16 bin liradan az olanlar, diğer şehirlerde 14 bin liradan az olanlar başvuru yapabilecek. 

Öte yandan detaylara göre, 30 yaş altı gençlere yaklaşık olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacağı belirtilirken, Bakan Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini de vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili konuşmasında son olarak, ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerektiğine de değindi.

Ev sahibi olmak isteyenler müjde! Sadece 1.650 TL ile ev sahibi olun - Resim : 2

TOKİ projesinde aylık ödeme tutarı

Odak noktasının dar gelirlileri ev sahibi yapmak isteyen TOKİ projesi için, aylık geliri 15 bin lira olanın taksit ödemesi 4 bin 500 lira, aylık geliri 12 bin lira olanın 3 bin 600 lira, aylık geliri 10 bin lira olanın ise 3 bin lira olması bekleniyor. Bununla beraber hükümet tarafından yapılan en son zam ile birlikte asgari ücret 5 bin 500 liraya yükseldi ve asgari ücret alan vatandaşlar için proje kapsamında aylık olarak sadece 1.650 TL alınacak.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com