Ev hanımlarına müjde! Devlet tarafından 1300 TL’ye kadar destek veriliyor

Devlet tarafından verilen desteklerin arkası kesilmiyor. Devlet tarafından verilen desteklere bir yenisi daha eklendi. Ev hanımlarına müjde!

Ev hanımlarına müjde! Devlet tarafından 1300 TL’ye kadar destek veriliyor

Devlet tarafından verilen desteklerin arkası kesilmiyor. Devlet tarafından verilen desteklere bir yenisi daha eklendi. Ev hanımlarına müjde! Devlet tarafından 1300 TL’ye kadar destek veriliyor. Bu desteklerden faydalanmak isteyenler ise temel şartları sağladıkları zaman düzenli yardım alacaklardır. Destekle ilgili detaylar haberimizde…

Türkiye’de vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ay ay verilen bazı yardımlar verilmektedir. Vatandaşlar bu programları genelde çalışmayan, hasta, engelli veya sosyal güvencesi olmayan kişiler için düşünse de ödemelerin bazıları sigortalılara da yapılmaktadır. Hakkını bilmeyen kişiler de alacağı destek ödemelerinden faydalanamamaktadır. Aile Bakanlığı tarafından desteklerin arkası kesilmiyor. Devlet tarafından bir destek de ev hanımlarına veriliyor.

Her anneye 1300 TL yardım parası

2015 yılının Mayıs ayından itibaren anne olan her kadına 300 TL yardım parası veriliyor. Eğer kadın bu tarihten sonra ikinci çocuğu dünyaya getirdiyse 400 TL, üçüncü çocukta 600 TL ödenir. 3 çocuk için toplamda 1300 TL doğum parası verilmektedir. Bu yardımı alamayan kişiler kaymakamlıklara başvuru yaparak destek alabilirler.

1125 TL muhtaç aylığı veriliyor!

Sosyal güvencesi olmayan ya da düzenli geliri olmayan kadınlara Vakıflar Genel Müdürlüğü 1125 TL muhtaç aylığı ödemesi yapmaktadır. Muhtaç aylığı ödemesini genelde kadınlar almakla beraber başvurularını her ilde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü İl Müdürlüğüne başvuru yapabilir.

Ev hanımlarına müjde! Devlet tarafından 1300 TL’ye kadar destek veriliyor - Resim : 1

Karşılıksız 1100 TL Pandemi parası

Aile Bakanlığı ihtiyacı olana tek seferliğe mahsus olarak pandemi destek parası veriliyor. Bu paradan faydalanmak isteyen kişilerin e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler. E-devlet üzerinden başvuru yaptığınız zaman uygun bulunduğunuz takdirde ödeme hesabınıza yapılacaktır. Eğer hesabınız yoksa PTT Müdürlükleri üzerinden paranızı alabilirsiniz.

828 TL Yaşlı maaşı alabilirsiniz

Aile Bakanlığı yaşlı ve 65 yaş üzerinde olan aynı zamanda sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşlara aylık 828 TL tutarında yaşlılık maaşı ödenir. Başvurular da SYDV birimlerine yapılacaktır. SSK’sı olan veya emekli maaşı olan kişilere yaşlılık aylılığı verilmemektedir. Uygun bulunmadığınız takdirde bu yardımı hesabınıza alamayacağınız gibi aynı zamanda başvurunuz olumsuz olarak sonuçlandırılacaktır. Yardımlarla alakalı yeni bir gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.