Escar’ın halka arzına ilgi büyük oldu

7 – 8 Temmuz 2021 tarihlerinde borsada satış yöntemiyle halka açılan Escar paylarına 2,5 kat talep geldi.

Escar’ın halka arzına ilgi büyük oldu

7 – 8 Temmuz 2021 tarihlerinde borsada satış yöntemiyle halka açılan Escar paylarına 2,5 kat talep geldi. Şirketin yüzde 20,26’lık payının halka arzı için talep toplamaya çıkan Escar’ın halka arz büyüklüğü 165 milyon TL oldu. 

Araç kiralama piyasasının yüzde 91’lik oranla en yüksek tekrar kullanım yüzdesi olan Escar, 7 -8 Temmuz 2021 tarihlerinde ilk iki günlük arz satışlarıyla birlikte çıktığı halka arzı 2,5 kat taleple tamamladı.

Halka arz fiyatının 15 TL olduğu ihraçta halka arz büyüklüğü 165 milyon TL olduğu bilinirken, halka arza katılım sağlamakta olan yatırımcı sayısı 29.810 olarak gerçekleşti. Arz sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 20,26 oldu.

Halka arza ilişkin açıklamada bulunan Escar Genel Müdürü Nora Karakaş, zorlu piyasa şartlarına rağmen yatırımcılardan 2,5 kat talep geldiğini hatırlatarak, “Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da yüksek müşteri memnuniyetiyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başarı ile gerçekleşen halka arzdan elde edilecek brüt 132,3 000 000 liralık kaynağın yüzde 70’nin şirketin büyüme amaçlarına bağlı şekilde filonun geliştirilmesi için kullanılacağını kaydeden Karakaş, kalan bölüm içinse finansal borç ve işletme sermayesi için kullanılacağını dile getirdi.

Son Arzlardan Daha Fazla İlgi

Son dönemde halka arzlarda yaşanan sıkıntılar ve arz sonrasında fiyatlarda ciddi düşüşlerle birlikte büyük dar boğaza giren halka arz sorunları yatırımcıların güveni olması taktirde yakın geçmişte olduğu gibi ilgi  görmesi yatırımcıları ve şirket sahiplerini mutlu etti.

Etiketler