Erdoğan: Otomotiv sektöründe Türkiye en büyük üretim merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan:  Otomotiv sektöründe Türkiye en büyük üretim merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ford Otosan'ın Gelecek Vizyon Toplantısı'nda "Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ford Otosan'ın yatırımıyla geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezinin Türkiye olacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı: Yatırımın, Türk mühendislerine elektrikli araçlar ve batarya konusunda ciddi kabiliyetler kazandıracağına inanıyorum. Geçen yıl 5 kıtada 180 ülkeye 900 binin üzerinde taşıtın ihracını yaptık.

 Sahip olduğu ihracat kapasitesiyle bu yatırım, cari dengemize çok ciddi katkı sağlayacaktır.

Otomotiv sektörümüz bu süreçte 25 milyar doların üzerinde ihracat yaparak dış ticaretimizdeki lider konumunu sürdürdü. Yakın gelecekte akıllı otonom araç teknolojilerini hayatımızda yaygın şekilde kullanmaya başlayacağız.

Koç: Şimdiye kadarki en büyük yatırım

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da , "Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı"da yaptığı konuşmada, "2 milyar euroluk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ali Koç konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Yeni yatırımımızla Kocaeli fabrikamız, Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline gelecek. Tarihimizin en büyük otomotiv yatırımını yapıyor olmak topluluğumuzun ve ortağımız Ford Motor Company'nin ülkemize inancının en büyük ispatı. 10 yıl sürecek bu yatırımı ileriye dönük stratejik bir hamle olarak görüyoruz. Çalışan sayımız 12 bine, ihracatımız 6 milyar dolara yükseldi. Bir aracı tek başına tasarlayıp, üretebilecek tek Türk firmasıyız.”

Gümrük Birliği sürecinde sektörden çıkmalarının tavsiye edildiğinin altını çizen Ali Koç, “Bu ülkeye uzun vadeli yatırım yapan herkes kazanmıştır.” dedi.

Etiketler