Enerji Bakanı Dönmez: "Fahiş Fiyat" Cezasını 10 Katına Çıkarabiliriz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle çimento ve beton fiyatlarındaki artışı ele aldığı bir toplantıda, "Gerekirse deprem bölgelerinde uygulanan cezaları arttıracağız. Diğer bölgelerde uygulanan bir birim ceza, deprem bölgelerinde 10 birim ceza olabilir." dedi.

Enerji Bakanı Dönmez: "Fahiş Fiyat" Cezasını 10 Katına Çıkarabiliriz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya ziyareti sırasında iş dünyasının önde gelen isimleriyle "deprem sonrası kalkınma" odaklı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, çimento ve beton fiyatlarının deprem bölgelerinde yüksekliği konusunda tartışmalar yaşandı. Yılmaz, deprem bölgelerinde fahiş fiyat uygulamalarını daha sıkı bir şekilde denetlemeyi ve cezaları artırmayı düşündüklerini ifade etti.

Toplantıya iş dünyasından önemli isimler katıldı, bu isimler arasında Nihat Özdemir, Ahmet Çalık, Ali Kibar, Erman Ilıcak, Faruk Eczacıbaşı, Emine Sabancı Kamışlı, Mehmet Ali Yalçındağ, Vahap Küçük ve Mehmet Hanefi Öksüz gibi tanınmış iş insanları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, toplantıda Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik başarılarını ve büyüme performansını vurguladı. Aynı zamanda Türkiye'nin yüksek enflasyon sorunu yaşadığını belirterek, fiyat istikrarını sağlama çabalarını sürdürdüklerini ve kademeli bir şekilde enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Merkez Bankası'nın para politikalarını güncellediğini ve gerekli adımları attığını söyledi.

Bu içerik özgünleştirilerek ve anahtar kelime odaklı hale getirilerek bir haber haline dönüştürülebilir. Haberde "Yılmaz'ın toplantıda yaptığı konuşma" ve "İş dünyasından gelen tepkiler" gibi başlıklar veya alt başlıklar kullanılabilir.

Etiketler