Endeksten yataya yakın sınırlı negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 endeksinin güne yataya yakın sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Endeksten yataya yakın sınırlı negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki yükselişi gerçekleştirse de satışlarla karşılaşarak günü %0,33 düşüşle 1.448,52’den tamamladı. Yurt dışı majör borsalar günü satıcılı kapatırken, endeks yurt dışına paralel günü düşüşle kapattı.

Fed üyelerin Bullard ve Kaplan’ın Fed’in varlık alımlarını azaltmaya başlaması gerektiğine işaret etmesi ve Afganistan’daki terör saldırısı sonrası yurt dışı borsalarda ABD öncülüğünde satış baskısı oluştu. Piyasalar bugün Jackson Hole’da konuşma yapacak olan Fed başkanı Powell’ın açıklamalarına odaklanırken, tahvil alımlarının azaltılması konusunda bir sinyal verip vermeyeceğini takip edecek. Fed başkanı Powell’ın tahvil alımlarının kısa vadede azaltılmaya başlanacağına yönelik sinyal vermesi durumunda riskten kaçınma eğilimi oluşması ve borsalarda kar satışlarının güçlenmesi beklenir.

Tekrar yükselişe geçen VIX endeksinin 20 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında satışların güçleneceğine işaret edecektir. Global risk alma iştahı güçlü seyrini korudukça BIST’te kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve düzeltme sonrası yükseliş trendinin yeniden güç kazanması beklenmektedir. Ancak son iki ayın zirve seviyelerini geçmekte zorlanan ve kar satışlarıyla karşılaşan BIST-100 Endeksi’nde yurt dışı borsalardaki negatif eğilimin de etkisiyle kısa vade de kar satışlarını devam edeceğini düşünüyoruz. BIST kapanışına göre ABD ve DAX vadeli endeksleri sınırlı negatif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var.

Endeksin güne yataya yakın sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde tepki yükselişleri oluşsa da kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler