En değerli şirketler belli oldu!

Hemen her dönemde yatırım aracı olarak tercih edilen borsa da bazı şirketler kazandırırken bazı şirketler kaybettirmektedir. Borsada en değerli şirketler belli oldu.

En değerli şirketler belli oldu!

Bildiğiniz gibi Borsa İstanbul’da işlem gören bazı şirketler yatırımcısına gelir elde ettirmekle beraber bazı şirketler kaybettirmektedir. Borsada her hissenin de kendine özgü değeri bulunmaktadır. Biz bugün sizlere en değerli ve en büyük şirketler konusunda bilgi vereceğiz. Borsa İstanbul’da 7 şirketin 100 milyar liranın üzerinde değere sahip olması yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Borsanın haftaya başlangıcı ve haftayı tamamlaması herkes tarafından özellikle yatırımcı tarafından dikkat çekmektedir. Borsada açıklanan şirketler arasında değeri 100 milyarın üzerinde olan şirketler herkes tarafından dikkat çekmektedir. Özellikle son bir yılda %163 seviyesinde artış göstermesi yatırımcısına da gelir elde ettirdi. Fakat borsada şirketlerin bu denli değer kazanması yatırımcının dikkatini çekmekle beraber genel borsa puanına çokta yansıdı denemez. Borsada işlem gören şirketler arasında 100 milyarın altında çok şirket bulunsa da üzerinde 7 şirket yer almaktadır.

Borsada en değerli şirketler

En değerli şirketler

Yalnızca Ekim ayı içerisinde borsada %23 oranında, yılbaşından beri de %111 oranında yükselen Borsa İstanbul, rekor kırmaya devam ediyor. Rekor kıran Borsa İstanbul’da yer alan bazı şirketler de 100 milyarı geçen değere sahip. Sadece 7 şirketin 100 milyarı geçen değere sahip olması o şirketlerin ön plana çıkmasına da vesile oldu. En değerli şirketler arasında:

  • SASA,
  • Koç Holding,
  • Türk Hava Yolları,
  • Ford Otosan,
  • ENKA,
  • TÜPRAŞ
  • Ereğli Demir Çelik yer aldı.