Emekli ikramiyeleriyle ilgili gündemdeki 3 formül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emekli ikramiyeleri için yapılacak zamla ilgili 3 formülün detayları ortaya çıktı.

Emekli ikramiyeleriyle ilgili gündemdeki 3 formül

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada emekli ikramiyeleriyle ilgili müjdeyi vermişti. Erdoğan, "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş ve bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İkramiyeler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde otomatik olarak emekli maaşı alınan hesaplara yatırılıyor.Yatırılan ikramiyeler için 3 formül gündemde;

İlk formül; 6 ayda bir enflasyon artışının maaşlara yansıtılması yönünde. Bakıldığında ilk ikramiyeye Ocak ayındaki yüzde 8.36'lık oranın yansıtılması şeklinde. İkinci ikramiyeye de Temmuz ayında belirlenecek olan yeni enflasyon oranın yansıtılması olarak özetleniyor.

İkinci formül; yıllık enflasyon artışının yılda bir kez yılda bir kez toplu olarak maaşlara yansıtılması yönünde.2020 enflasyonu yansıtılırsa oran yüzde 14.60 olarak maaşlara etki edecek.

Üçüncü formül; 2018 yılından bu yana gelen tüm enflasyonun maaşlara yansıtılması yönünde oluşan bir talep.

Bu 3 formül de sadece konuşulan ve tartışmada olan formüller.Henüz bir karar verilmiş değil.İlk ikramiyenin Ramazan Bayramı'nda verileceği ve Mayıs ayının başında hesaplara yatırılacağı açıklanmıştı.

Etiketler