İstanbul Havalimanı, günlük 604 uçuşla Avrupa'da lider

İstanbul Havalimanı, 14 Nisan'da düzenlenen 604 uçuşla Avrupa'da uçuş sıralamasında ilk sırada bulunuyor.

İstanbul Havalimanı, günlük 604 uçuşla Avrupa'da lider

Avrupa Hava Emniyeti Teşkilatı EuroControl tarafından hazırlanan uçuş trafiği raporuna göre, İstanbul Havalimanı, 14 Nisan'da gerçekleştirilen 604 uçuşla Avrupa havalimanları arasında ilk sırada yer alıyor.

İstanbul Havalimanı'nı, 478 uçuşla Paris Charles de Gaulle ile 474 uçuşla Frankfurt havalimanları takip etti. Amsterdam Havalimanı 451 uçuşla dördüncü oldu. Listede beşinci sırada yer alan, 414 günlük uçuşlu Madrid Barajas Havalimanı'nı Sabiha Gökçen Havalimanı 345 seferle takip etti.

Raporda, Avrupa ülkelerindeki havalimanlarının günlük uçuş sayısında ve iç hatlar trafiğinde koronavirüs sebebiyle azalma yaşandığı belirtildi.

İstanbul Havalimanı'nın ana terminal binasının büyüklüğü 1,3 milyon metrekare. 2020'de LEED sertifikası alan terminal binası, dünyada bu sertifikaya sahip olan en büyük bina ünvanına sahip.90 metre yüksekliğinde ve 17 katlı olarak inşa edilen hava trafik kontrol kulesi, lale figürlü tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülünün kazananı olmuştu.

Havalimanında Covid-19 dolayısıyla 5,000 m2'lik bir alana test merkezi kuruldu. PCR, Antikor ve Antijen testleri bu test merkezinde yapılıyor.Kurulan merkez günlük 10,000 test kapasitesine sahip.İstanbul Havalimanı'nda vatandaşlarımızın ve Avrupa'dan gelen turistlerin sağlığını güvence altına alabilecek tüm önlemler yüksek dikkatle yerine getirilmekte.

Etiketler