Elon Musk’ın Dogecoin şovunda 100.000 dolarlık vurgun gerçekleşti!

Elon Musk’ın Dogecoin şovunda 100.000 dolarlık vurgun gerçekleşti!

Elon Musk’ın Dogecoin şovunda 100.000 dolarlık vurgun gerçekleşti!

Dolandırıcılar Elon Musk’ın cumartesi akşamı SNL televizyon şovuna katılmasını sosyal ağlarda yine fırsata çevirdiler. Sahte hesaplar vasıtası ile 100 000 dolarlık kripto para dolandırıcıların eline geçti.

Sosyal medyanın kripto paralar üstündeki etkisi, 2017 senesinde John McAffee, 2020/21 boğa sezonunda ise Elon Musk tarafından tekrar tekrar görüldü. Ancak bu etkiyi fark edenler arasında dolandırıcılar da bulunuyor. Özellikle Twitter’da sahte hesap oluşturarak kullanıcılardan kripto para alma ve onları dolandırma olayları daimi olarak haber konusu oluyor.

Cumartesi akşamı Saturday Night Live televizyon programına katılarak milyonların önüne çıkan ve özellikle Dogecoin’le ilgili sözleri çok konuşulan Elon Musk’ın bu program ve kripto paralara olan etkisi dolandırıcılar tarafından da pas geçilmedi.

“Kripto para gönder, 10 katı sende!”

Twitter’da uzun süredir kullanılmayan fakat hemde mavi tik’li onay sahibi olan 20 hesap dolandırıcılar tarafından ele geçirildi. Görseller ve ayrıntılar hemen değiştirildi ve hesaplar sanki SNL’in gerçek hesabı gibi tweet’ler atmaya başladı. Tweet’lerde yazılan adreslere gönderilecek küçük miktarlarda kripto paralar ile hesapların SNL tarafından tanımlanacağı ve karşılığında gönderilen miktarın yaklaşık 10 katı aynı kripto paradan gönderileceği taahhüt edildi.

100 000 dolarlık kripto para

Dolandırıcılar bu sayede 100 000 dolarlık kripto para elde etmeyi başardılar. Malware Hunter adlı bu tür hareketleri takip eden Twitter hesabının vermiş olduğu bilgiye göre; dolandırıcılar 40 000 dolarlık Bitcoin, 14 000 dolarlık Ethereum ve 42 bin dolarlık da Dogecoin topladılar.

Son aylarda özellikle Elon Musk’ın sahte hesapları açılarak ve onaylı hesap süsü verilerek Twitter’dan pek çok dolandırıcı, kripto para yatırımcılarının varlıklarını alıyor. Kullanıcılar hesapların takipçi sayılarına dikkat etmedikleri için dolandırıcılık faaliyetinin farkına varmıyorlar ve bedava kripto para elde etmek için atılan tweet’lerdeki adreslere kripto para yolluyorlar.

Yaz aylarında Musk ve şu anda Amerika başkanı olan Joe Biden dahil pek çok ünlü kişinin onaylı hesabı çalınmış ve benzer bir organizasyon denenmişti.

10 BTC sahte Elon Musk’a gönderilmişti

Almanya’da Şubat ayında yaşanan bir olayda da senelerce biriktirdiği Bitcoin’leri Musk’a gönderip 2 katını kazanmak isteyen bir şahıs dolandırıcılığın kurbanı olmuş ve yüzbinlerce dolar değerdeki BTC’lerini kaptırmıştı. Bu rakam şu andaa kadar dolandırıcıların tek seferde elde etmiş olduğu en büyük paraydı.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler