Elon Musk ve Twitter davasının tarihi belli oldu

Elon Musk ve Twitter arasında görülecek davanın tarihi belli oldu. Elon Musk'ın almaktan vazgeçtiği, sosyal medyanın en büyük ağlarından biri olan Twitter'la olan davası ekim ayında görülmesi kararlaştırıldı.

Elon Musk ve Twitter davasının tarihi belli oldu

Twitter'ın Elon Musk'a karşı açtığı dava tarihinin belli olmasıyla ilerleyen süreçte neler yaşanacağını merak ettirdi. Almaktan vazgeçtiği Twitter tarafından açıklan davanın işte detayları.

İlk duruşma Delawere Eyaleti'ndeki Chancery Mahkemesinde gerçekleşmişti. Twitter duruşmada, halka açık bir şirket olarak geleceğine yönelik belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını istedi. Elon Musk'ın avukatları ise duruşma tarihinin şubat veya sonrasından gerçekleşmesini talep etti.

Hakim Kathaleen St. Jude McCormick, davanın en kısa sürede çözülmesin gerektiğini belirterek, ekim ayında görülmesine karar verdi.

 Musk anlaşmayı neden feshetti

44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını 8 Temmuz'da feshettiğini açıklamıştı. Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshetmişti.

Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti. Twitter'ın avukatı olan William Savitt tarafından karşı olarak gelen cevap, "geçersiz ve haksız" olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade edilmişti.

Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter'ın hisse değeri, nisanda yapılan hisse başına 54,2 dolarlık teklifin altına inmişti.

Etiketler