Elon Musk: İşleri Bırakıp İnfluencer Olmayı Düşünüyorum

2021 yılında 297 milyar dolarlık servete ulaşarak dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, ''İşleri bırakıp influencer olmayı düşünüyorum'' dedi.

Elon Musk: İşleri Bırakıp İnfluencer Olmayı Düşünüyorum

2021 yılında 297 milyar dolarlık servete ulaşarak dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, ''İşleri bırakıp influencer olmayı düşünüyorum'' dedi. Yıllarca pek çok alanda girişimi bulunan Elon Musk, bu sefer influncer olmaya karar verdi. Musk'ın kararının ciddiyeti ise henüz tartışmalı.

Elon Musk'ın, borsada 1 trilyon dolar değerinde TESLA adında bir şirketi var. Ağırlıklı olarak elektrikli otomobil üreten Elon Musk, bunun yanı sıra, Solar City (Güneş paneli üreten bir şirket) ve Spacex  ( uzay şirketi) adlı şirketlere sahip. Tüm bu varlıklardan sonra Elon Musk'ın influencer olacağı kulağa pek mantıklı gelmese de, farklı alanlarda girişime sahip olduğu için, mümkün olabilir gibi gözüküyor.

Elon Musk: İşleri Bırakıp İnfluencer Olmayı Düşünüyorum - Resim : 1

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk, 1971 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde doğdu. 1991 yılında ABD'ye göç eden Musk, hala yaşamını ABD ülkesinde sürdürmektedir. Şuan da 50 yaşında olan Musk, Tesla, Spacex ve Solarcity gibi piyasa değeri milyarlarca dolar olan şirketlerin kurucusu. 

Elon Musk, henüz 12 yaşındayken, (1983) bilgisayar programcılığını öğrendi ve BLASTER adında bir oyun tasarladı. Bu oyunu bir dergiye yaklaşık 500 dolara satarak ilk kez yazılım sektöründen para kazandı.

Elon Musk 1991'de ABD'ye taşındı ve 1992'de Queen's University ve Pennslyvania University okullarında eğitim aldı. İşletme, fizik ve ekonomi dallarında lisans diploması olan Elon Musk, son derece eğitimli bir girişimcidir. 

Musk, lisans eğitimi sırasında büyük bir girişimci ruha sahip olduğunu biliyor ve insanlığın sorunlarını çözmek istiyordu. İnsanlığın geleceğini en çok etkileyebilecek üç sorun tespit etmişti. Bunlardan ilki, temiz enerji, uzay ve internet idi. Elon Musk, sonraki yaşamında da bu alanlara yatırım yapmaya devam etti. 

Elon Musk 1999 yılında x.com'a ortak kurucu oldu ve ertesi yıl Paypal şirketini oluşturdular. PayPal, çevrimiçi para gönderme sorunları ile ilgilenen ve bunlar çözümler bulan bir şirket idi. 2002 yılında PayPal, Ebay tarafından satın alındı. Bu satışın değeri yaklaşık 1,5 milyar dolar idi ve Elon Musk, şirketin %11,70 hissesini elinde bulunduruyordu.

 

Elon Musk, PayPal'dan kazandığı parayı SpaceX şirketine yatırdı. 2002'de kurduğu bu şirket, uzay sorunları ile ilgileniyordu. SpaceX'in bulduğu en önemli buluş, geri gelemeyen roketlerin geri gelmesini sağlayarak büyük maddi tasarruf imkanı sağlamasıydı. Ülkeler uzaya uydu fırlatırken roketler kullanıyor ve bu roketler uzaya atılıyordu. Yani tek kullanımlıktı tekrar gelme şansı yoktu. Milyonlarca dolar değerindeki bu roketlerin dünyaya tekrar aynı hizada geri döndürülebilmesi, Spacex'in bir başarısı idi. Sonuç olarak Spacex, uzay alanında büyük bir devrim yapmış ve Elon Musk'a büyük servet kazandırmıştı.

Yorumlar