Elon Musk: Denetlemeler, Bitcoin’in enerji tüketimi endişesini çözer

Tesla CEO'su Elon Musk kripto para evreninin dikkatini çeken tweet'lerine devam ediyor. Musk dün gece de Bitcoin'in enerji tüketimiyle ilgili yorumlar yaptı ve "Son dönemdeki aşırı enerji harcaması ve bunun hızlı büyümesi yenilenebilir enerjiyle yapılamazdı" dedi.

Elon Musk: Denetlemeler, Bitcoin’in enerji tüketimi endişesini çözer

Bu sene kripto para evreninin tartışmasız en çok konuşulan ismi Elon Musk, dün gece de tweet’leriyle yine rağbet çekti. Bitcoin’in enerji tüketimi konusuna değinen Musk, varlık yönetim şirketi Ark Invest COO’su Brett Winton’un Bitcoin‘in enerji tüketimiyle rağbetli bir tweet’ine cevap verdi.

Winton “Daha önce Bitcoin üretiminin, güneş ve pil sistemleri ile maddi olarak ölçeklenip nasıl daha çok büyük bir şebeke enerjisi ile yapılabileceğini göstermiştik” dedi.

“Bu tüketim yenilenebilir enerji ile yapılamazdı”

Musk ise Winton’a vermiş olduğu cevapta ise “Bunun zamanla ‘yapılabileceği’ fikrine katılıyorum. Ancak aşırı enerji tüketiminin büyümesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla bu kadar hızlı yapılamazdı. Bu sorun, ilk 10 hash sağlayıcıları, denetlenmiş yenilenebilir ve yenilenebilir olmayan enerji rakamlarını paylaşırlarsa çözülür” dedi.

“Bitcoin enerji kullanımı orta ölçekli ülkeleri geçti”

Musk bir takipçisinin, büyük madencilik şirketleri yüzünden Bitcoin’in merkeziyetsizliğinin ortadan kalktığını söylemesi üzerine de şu yorumu yaptı:

Bitcoin hash’i (diğer adıyla madenciliği) için enerji kullanımı, orta ölçekli ülkelerin enerji harcamalarını da geçmeye başladı. Bu şekilde büyük ekonomik güçler karşısında küçük hash gücüne sahip madencilerin başarılı olması neredeyse imkansız

Adam Back, Samson Mow ve Dan Held’den cevap geldi
Musk’ın bu tweet’lerine ise blokzincir teknoloji şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back yine Blockstream’in CSO’su Samson Mow ve Kraken Borsaso piyasa büyümesinden sorumlu yöneticisi Dan Held’den cevap geldi.

3 yöneticinin Musk’a yanıtları şu şekildeydi:

Adam Back:

Blockstream’in merkezlerinden bir tanesi olan Kanada’nın Quebec bölgesindeki madencilik çiftliklerindeki 63 hidro elektrik santralinde 37GW enerji elde ediliyor. Bu enerjinin çoğu kullanılmıyor. Tüm Bitcoin ağına yetecek olan güçten daha fazla güç var. Buradaki problem politikacılar. Biz sadece fazladan 500MW istedik ve politikacılar (seçimler) bunu yavaşlattı.

Samson Mow:

(Tesla’nın piller için gerekli olan kobalt tedariği için anlaşma sağladığı bir haber linkini paylaşarak)
Üzgünüm Elon ama sen Bitcoin madencileri ne kadar kirliyse o kadar kirlisin. Eğer öyle değilsen, daha fazla kirlisin! Çünkü senin pillerin için de gerçek madencilik gerekiyor. Aynı anda hash gücü elde edip hem de altın madenciliği yapıyor gibisin. Ya da cennetten üzerimize kobalt yağdığını mı düşünüyorsun?

Den Held:

Senin özel uçaklarının yenilenebilir enerji ve yenilenebilir olmayanlarının denetlenme sayılarını da paylaşabilir misin?

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler