Elektrikli araç üreticisi Daymak, Bitcoin madenciliğine başlıyor

Tesla’nın rakibi elektrikli araç üreticisi Daymak; Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin madenciliğine bugün başlıyor.

Elektrikli araç üreticisi Daymak, Bitcoin madenciliğine başlıyor

Kanadalı elektrikli araç üreticisi Daymak, fütüristik üç tekelerlekli Spiritus'un ilk prototipinin bugün Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer kripto para birimlerini çıkarmaya başlayacağını açıkladı. 

Süreç, şirketin internet sitesinde herkese açık olarak yayınlanacak ve izleyiciler otomobilin kazanımlarını gerçek zamanlı olarak takip edebilecek. 

Daymak bilindiği üzere, daha önce Spiritus'un 1 Haziran tarihinde kripto para madenciliği yapabileceğini duyurmuştu.

Spiritus'un prototipi, araç park edildiğinde kripto para madenciliği yapmaya başlayan güçlü bir GPU ile entegre edildi. Araç öte yandan, madencilik işleminden kâr toplamak ve depolamak içni tasarlanmış bir Nebula cüzdan uygulaması ile bütünleşmiş durumda. 

Diğer e-araba üreticileri, Nebula platformlarını kendi araçlarına entegre etmek için bir lisans satın alabilecekler. Üç tekerlekli araç, kripto para avantajlarının yanında kablosuz şarj da sunacak. 

Spiritus modelinin 2023 yılında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Ancak ön siparişler araç başına 18 bin 495 dolarlık sabit fiyatlarla hali hazırda alınabiliyor.

Harika Bir Pazarlama Hamlesi Daymak kurucusu Aldo Baiocchi, blok zincirinin kripto piyasasının en yenilikçi teknolojisi olduğunu aktardı:

''Blok zinciri teknolojisi ve kripto para, zamanımızın en ezber bozan yeniliklerindendir ve bunu ürünlerimize dahil eden ilk otomobil üreticisi olduğumuz için gurur duyuyoruz.''

Şirket, Spiritus sahiplerinin arabalarından elde ettikleri kripto para kazançlarını kutlayacağı bir gelecek hayal ediyor. Her araç, hem proff of work hem de proof of stake blok zincirlerinde bir node olarak işlev görecek. 

Madencilik özelliği muhtemelen kârsız olacağından, otomobilin gerçekten 'kendini ödeyip ödemeyeceği' henüz belli değil.

Bu özellik ekonomik olarak ne kadar uygun olursa olsun, kripto para ilgililerinin dikkatini çekecek bir pazarlama taktiği olarak yorumlanıyor. Bu özelliği anlamsız bulanlar dahi, bir düğmeye tıklayarak arabalarında kripto para madenciliği yapma fikrine ilgi duyuyor.

Öte yandan Spiritus, bir arabanın değer kaybeden bir varlıktan daha fazlası olabileceğini de ortaya koyuyor.

Etiketler