El Salvador, Bitcoin şehri kuracak

El Salvador, Bitcoin tahvilleriyle desteklenen ilk Bitcoin şehrini planlıyor.

El Salvador, Bitcoin şehri kuracak

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, El Salvador'un BTC destekli tahvillerle finanse edilen dünyanın ilk 'Bitcoin Şehri'ni kurmayı planladığını bildirdi. Bir etkinlikte konuşan Bukele, La Union'ın doğu bölgesinde planlanan şehrin bir yanardağ jeotermal güç alacağını ve katma değer vergisi (KDV) dışında herhangi bir vergi uygulanmayacağını belirtti.

Mizata sahil beldesinde, tamamen beyazlar içinde konuşan Bukele, şunları söyledi:

“Buraya yatırım yaprak iastediğiniz kadar para kazanın. Burası, çalışan ve bir yanardağdan enerji alan tamamen ekolojik bir şehir.”

Bulele, alınan KDV'nin yarısının şehri inşa etmek amacıyla çıkarılan tahvilleri finanse etmek için kullanılacağını ve diğer yarısının çöp toplama gibi hizmetler için kullanılacağını aktardı ve kamu altyapısının yaklaşık 300 bin Bitcoin'e mal olacağını öngördü.

El Salvador, Bitcoin’i yasal olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke oldu.

El Salvador, Bitcoin şehri kuracak - Resim : 1

Planını Büyük İskender tarafından kurulan şehirlere benzettiğini belirten Bukele, Bitcoin City'nin bir havaalanı, konut ve ticari alanlarla dairesel olacağını ve havadan bir BTC sembolü gibi görünecek şekilde tasarlanmış merkezi bir plazaya sahip olacağını aktardı.

Eylül ayında Twitter'da kendisini şaka olarak El Salvador'un diktatörü ilan eden 40 yaşındaki teknoloji meraklısı Bukele, ''Bitcoin'in dünyaya yayılmasını istiyorsanız biraz İskenderiye inşa etmemiz gerekiyor.'' dedi. Ayrıca Bukele, Twitter'ın biyografisini El Salvador'un CEO'su olarak değiştirildi.

El Salvador, Bitcoin şehri kuracak - Resim : 2

Bukele, bunun için kullanılacak El Salvador'un ilk tahvilleri 2022 yılında ihraç etmeyi planladığını ve bunu 60 gün içerisinde olacağını iddia etti. Blockchain teknolojisi sağlayıcısı Blockstream'in baş strateji sorumlusu Samson Mow, 'volkan tahvili' olarak bilinen ilk 10 yıllık sayının toplanmasının 1 milyar dolar değerinde olacağını, BTC tarafından destekleneceğini ve yüzde 6,5'lik bir kupon taşıyacağını belirtti. Yarısının ise Bitcoin satın almaya gideceğini aktardı.

Mow, “Bu, El Salvador’u dünyanın finans merkezi yapacak.” dedi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler