ECB üyelerinden tahvil alımlarına ilişkin önemli açıklamalar...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyeleri Knot, Rehn ve Holzmann, tahvil getirilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundular.

ECB üyelerinden tahvil alımlarına ilişkin önemli açıklamalar...

Knot: Devlet tahvili getirilerinde erken bir yükseliş görmek istemiyorum

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, devlet tahvili getirilerinde erken bir artış görmek istemediğini, ECB'nin eğer ihtiyaç olur ise bunu düzeltmek için adım atabileceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Knot, başka bölgelerde tahvil getirilerinde yaşanan artışın Euro Bölgesi'ni etkilemeye başlaması halinde ECB'nin PEPP çerçevesinde önden yüklemeli tahvil alımları yapmasının meşru olacağını vurguladı.

Knot, "Eğer yükselen tahvil getirileri daha iyi büyüme ve enflasyon görünümlerinden kaynaklanıyor ise, bu tamamen iyi huylu bir durum olur. Ancak eğer tahvil getirileri dünyanın farklı bölgelerdeki yükselişin bulaşıcı etkileri ile yükseliyor ise bu daha negatif bir görünüm ortaya koyar." diye konuştu.

Knot, "Tahvil getirilerin yükselerek finansal şartlarımızın erkenden sıkılaştırılmasını istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Holzmann: Pandemi Acil Alım Programı ile tahvil alımlarını ikinci çeyrek sonunda azaltabileceğimizden umutluyum

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, ECB'nin Pandemi Acil Alım Programı çerçevesinde yapılan tahvil alımlarını azaltması olasılığının, ikinci çeyrek sonunda ortaya çıkacağından umutlu olduğunu bildirdi.

CNBC'ye konuşan Holzmann, "Üçüncü çeyrek tahvil alımları konusunda karar ikinci çeyrek sonunda verilecek. Haziran toplantısında varlık alımlarının yeniden azaltılması konusunda bir karar alabileceğimizi umuyorum." dedi.

Holzmann açıklamasında, mali politikaların merkez bankalarının üzerine binen ekonomiyi desteklemesi ve yükünü hafifletmesi gerektiğini de vurguladı.

Rehn: Krizle mücadele tedbirlerini bırakmadan önce pandeminin getirdiği ekonomik daralmanın toparlanması gerekiyor

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, kriz ile mücadele tedbirlerinden çıkmaya başlamadan önce pandeminin yol açtığı ekonomik daralmadan sürdürülebilir bir toparlanma ile kurtulmak gerektiğini söyledi.

Rehn, "İhtiyaç olduğunda varlık alımlarını yeniden ayarlamaya hazırız. Bu çerçevede sonradan üzülmek yerine güvenli şekilde hareket etmek, parasal genişleme şartlarından çıkmadan önce ekonomide sürdürülebilir bir toparlanma görmek ihtiyatlı olur." dedi.

Rehn, "Bu çerçevede para politikasında en iyi yaklaşım, sakin olmak ve plana sadık kalmaktır." dedi.

Etiketler