EBEBEK Halka Arzında Yabancı Yatırımcı İştahı

Reeder'dan sonra en çok yatırımcının başvuru yaptığı arz olan Ebebek halka arzıyla ilgili yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Detaylı incelendiğinde ABD'li ünlü yatırımcı Mobius'un da Ebebek hissesinde dolaylı olarak yer aldığı anlaşılıyor.

EBEBEK Halka Arzında Yabancı Yatırımcı İştahı

Son verilere göre SPK'nın önünde onay bekleyen 80 şirketin halka arz başvurusu bulunuyor. Her hafta ise en az bir yeni şirketin halka arzına onay veriliyor. Bu süreçte dikkat çeken ise halka arzların tavan fiyatlarının yatırımcıları cezbetmesi oldu. Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı 8 milyonu aştı.

Yeni Yatırımcıların Halka Arzlara İlgisi

Özellikle halka arzlara katılmak için yeni hesap açan 'acemi' yatırımcılar, tavan fiyatlarını değerlendirmek ve kısa vadeli gelir elde etmek amacıyla hareket ediyor. Bu yaklaşım, yeni arz şirketlerinden 9-10 tavan beklenir hale geldi.

EBEBEK Halka Arzında Öne Çıkanlar

EBEBEK, talep toplaması gerçekleştirilen halka arzlar içinde 3,7 milyon kişi tarafından büyük ilgi gördü. Halka arzın ilk işlem gününden bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 50 kazandırması dikkat çekiyor. Ayrıca, EBEBEK hisselerindeki ABD fonuna dair önemli bir detay var.

ABD Merkezli Franklin Templeton Investment'in İlgisi

EBEBEK halka arzında, 40 milyon lotun yüzde 25'i yabancı kurumsallara ayrılırken, bu payın 10 milyon lotunu iki fonun elinde bulunuyor. Bu fonlardan biri ABD merkezli fon yönetim şirketi Franklin Templeton Investment. Franklin Templeton Investment, gelişmekte olan piyasalara olan ilgisi ile biliniyor.

Mobius'un Geçmişi

Franklin Templeton Investment ise 2018 yılına kadar ünlü piyasa uzmanı Mark Mobius tarafından yönetildi. Mobius, uzun yıllar Franklin Templeton Investments'ta Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu'nun başkanlığını yapmıştı. Bu nedenle, EBEBEK halka arzında Franklin Templeton Investment'ın ilgisi dikkat çekiyor.

EBEBK EBEBEK MAGAZACILIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 48.62
Satış 48.66
Değişim -0.94%
Son Değer 48.66
En yüksek 50.45
En düşük 48.34
Haftalık Değişim -0.6127%
Aylık Değişim -1.2981%
Yıllık Değişim -33.1593%
Etiketler