KYK burs başvuruları başladı mı? 2023 Başvuru şartları neler?

2022-2023 dönemi KYK başvuru tarihleri öğrenciler tarafından yakından araştırılıyor. Bu konu hakkında açıklama yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı duyuru yaptı mı? KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? Burs ödemeleri ne kadar ve ne şartlarda kesiliyor?

KYK burs başvuruları başladı mı? 2023 Başvuru şartları neler?

Üniversite öğrencilerin destek amaçlı burs ve kredi desteğinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklama gündemde yerini koruyor. 

Üniversitelerin açıklaması için geri sayım başladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi burs ve kredi desteklerinden almak istiyor. Barınma ve yaşam maliyetlerinin arttığı bu dönemde öğrencilerin çok işine yarayacak olan KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman başlıyor? 

KYK burs başvuruları başladı mı? 2023 Başvuru şartları neler? - Resim : 1

KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı?

2022-2023 dönemi için KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Konuyla ilgili  resmi bir açıklama yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden herhangi bir duyuru yapılmamış olsa bile geçtiğimiz sürelere bakıldığında burs başvuruları ekim sonu veya kasım ayının başında başlayabilir.

KYK burs ve kredi ödemeleri nasıl yapılıyor?

KYK burs ve kredi hakkına sahip öğrencilerim kimlik numarasının son iki hanesine göre hesaplara yatırılıyor. 2022-2023 dönemi için başvurular tamamlandığında sonuçların açıklanmasının ardından KYK tarafından belirtilen tarihlerde burs ve kredi ücretleri hesaplara geçecek. Üniversite öğrencilerinin kimlik numarasının son hanesine göre yapılan ödemeler her ayın 6. ve 10. günleri arasında yatırılır.

KYK burs başvuru şartları nelerdir?

2022-2023 dönemi için KYK burs ödemelerine başvuru yapmak isteyen öğrenciler şu koşullara dikkat etmeli:

* İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler yararlanabilir. Bununla beraber intibak veya hazırlık sınıfına burs verilmez.

* Yüksek Lisans öğrencileri (Master veya Doktora) yararlanabilir. Hazırlık sınıfında ise burs verilmemektedir.

* ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler burs ödemelerinden yararlanabilir.

* Kanun gereği Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan faydalanabilir.

KYK burs başvuruları başladı mı? 2023 Başvuru şartları neler? - Resim : 2

KYK burs ödeneği ne kadar?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde:

* Lisans öğrencileri 850 TL,

* Yüksek lisans öğrencileri 1.700 TL,

* Doktora öğrencileri 2.550 TL ödeme almaktadır.

KYK burs ödemeleri ne şartlarda kesilir?

KYK burs ücretine hak sahibi kişilerin dikkat etmesi gereken şartlar vardır. Bu şartlara uyulmadığı takdirde burs ücretleri kesilir. Başlıca bu şartlar şu şekilde:

* Öğrencinin başarısız olması halinde,

* Öğrenim kurumundan ayrılması, çıkarılması ve geçici olarak uzaklaştırması halinde,

* Sağlık sorunu yüzünden öğrenim hayatına devam edememesi halinde,

* Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi halinde,

* Öğrenim kurulu kapatılması halinde,

* Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması halinde burs ödemeleri kesilir.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com