Dolar/TL'de son durum! Dolar düşüşe mi geçti? İşte 1 Mart döviz kurları...

Dolar Mart ayına düşüşle girdi. Şubatın son haftasında yükselişe geçen Dolar/TL mart ayında düşüşte. İşte 1 Mart döviz kurları...

Dolar/TL'de son durum! Dolar düşüşe mi geçti? İşte 1 Mart döviz kurları...

Dolar/TL'de, ABD 10 yıllık tahvil getirisinin ani bir şekilde yüzde 1,6 seviyesinin üzerine çıkması sonrası yaklaşılan 7,5'li seviyelerden getirilerdeki yükselişin durmasıyla 7,4'ün altına doğru sınırlı bir gerileme yaşanıyor.

Piyasalarda ABD tahvil getirileri başta büyüme olmak üzere yoğun iç ve dış veri gündemi ile koronavirüs kısıtlamalarının bir kısmının kaldırılmasının beklendiği kabine toplantısı izleniyor. dalgalanmanın büyük bölümü her ne kadar ABD tahvil getirisi kaynaklı olsa da son günlerde mevcut ekonomi politikalarının sürdürülebilirliğine yönelik endişeler de bankacılara göre TL'deki baskıyı bir kademe daha artırdı.

Dolar/TL'de iki hafta önce görülen en düşük seviye olan 6,9'lardan başlayan yükseliş 7,4850'e kadar sürdü. Bu yükselişle birlikte TL bu yılki kazanımlarının tamamını kaybetti.

Asya borsaları, geçen hafta ABD Hazine tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişin ardından tahvil piyasalarındaki hareketlerin bir miktar sakinleşmesine paralel olarak yükseldi. ABD canlandırma paketine dair ilerleme de küresel ekonomiye dair iyimserliği desteklerken petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. 10 yıllık Hazine tahvil getirisi geçen haftanın zirvesi olan yüzde 1,61'i görmesinin ardından yüzde 1,40 seviyesinde seyretti. Tahvilin getirisi geçen hafta 11 baz puan yükselerek yılın başından beri 50 baz puan artış kaydetti.

Dolar/TL saat 09.45'te 7,34 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte euro/TL 8,88 seviyenden işlem görüyor.

Etiketler