Dolar düşüyor mu? Dolar bugün ne kadar? 23 Ağustos dolar ve euro fiyatları

Dolar düşüyor mu? Dolar ve euro kaç TL? Dolar en son ne kadar oldu? Gibi soruların cevabı günün erken saatlerinde araştırılmaktadır.

Dolar düşüyor mu? Dolar bugün ne kadar? 23 Ağustos dolar ve euro fiyatları

Dolar hala yükselmeye devam ediyor. Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan faiz indirimi sonrasında dolar 18.15 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Euro fiyatları ise dolarla beraber ilerliyor desek doğru olur. Euro parite etkisiyle 18 TL seviyesinde işlem görmekte.

Euro Dolar paritesi 20 yılın en düşük seviyesinde

Dolar fiyatları

Dünden beri Euro’nun düşüş göstermesi herkesin dikkatini çekti. Uluslar arası piyasada euro dolar paritesi 0.9913 seviyesine kadar geriledi. Euro dolar paritesi en son 2002 yılında 0,9952 seviyesinin altına inmişti. Hal böyle olunca parite son 20 yılın en düşüğünü görmüş oldu.

Dolar endeksi yükseliyor!

Dolar endeksi yükseliyor! 6 haftanın en yüksek seviyesinde işlem gören Dolar endeksi 109,2 ile işlem görüyor. Başarılı analistler tarafından yapılan yorumları incelediğimizde dünyanın önde gelen ülkelerinin ekonomisinde yüksek enflasyon oranları, enerji krizi ve büyüme temasının giderek azalmasına değinilerek dolar fiyatlarının merkez bankaları tarafından alınan kararlardan etkileneceğine değinildi.

Özellikle ABD Merkez Bankasının gelecek ay yapılacak toplantısında büyük bir adım atması dolar endeksinde oynamalara neden olacağı düşünülse de ABD Merkez Bankasının belirsizlikler içinde ilerlediğini söylediler. Ayrıca Avrupa genelinde devam eden resesyon kaygıları euroyu baskılarken doları da etkileyeceği düşünülmektedir. Dolar endeksi için 109,3 oranı eğer aşılırsa 110 direnç ve daha sonra 108’in ise destek konumunda kalacağı belirtilmektedir.