Dolar Düşerken Fiyat Düşürmeyen Otomotiv Firmalarına Yaptırım Yolda

Doların yükselmesini fırsat bilen pek çok firma tüm ürünlerinin fiyatlarını zamlandırdı. Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra yeni ekonomi planı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programında bazı açıklamalar yapıldı.

Dolar Düşerken Fiyat Düşürmeyen Otomotiv Firmalarına Yaptırım Yolda

Doların yükselmesini fırsat bilen pek çok firma tüm ürünlerinin fiyatlarını zamlandırdı. Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra yeni ekonomi planı açıklandı. Açıklanan planla beraber dolar fiyatları düşmeye başladı. Dolar fiyatları düşse de firmalar fiyatlarını henüz düşürmedi. Dolar Düşerken Fiyat Düşürmeyen Otomotiv Firmalarına Yaptırım Yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programında bazı açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada otomobil fiyatlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Otomobil fiyatlarıyla ilgili sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı tarafından "Otomobil distrübütörleri yetkili bayilerde denetimler başladı. Tüm yönleriyle devam ediyor. Bunlara gereken cezalar veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bir otomobil bayisine en üst sınırdan ceza verildi. Stokçularla yönelik cezalara yönelik düzenlemeler meclis genel kurulu aşamasına geldi. Vatandaşlarımızı korumak için her türlü tedbiri alıyoruz" denildi.

Fiyat düşürmeyenlere ceza!

Döviz kurunda yaşanan düşüşü fiyatlarına yansıtmayan firmalara yaptırımlar uygulayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı tarafından sert tepki gösterildi. Aynı zamanda stokçuluk yapanlara yönelik cezaların arttırılması için de mecliste çalışmalar tamamlanmak üzere. Stokçulara ağır cezalar yolda. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Vatandaşım şunu görecek. Devletim benim yanımda, devletim benim cebimde gözü olanlara fırsat vermeyecek açıklamasını yaptı.