Doğu Karadenizli turizmcilerin bu yaz turizm beklentisi yüksek

Doğu Karadenizli turizmciler, yaz mevsiminde turizmde bölgede ciddi bir artış beklediklerini belirterek havayolu şirketlerinin bağlantılarını şimdiden yaptığını söyledi.

Doğu Karadenizli turizmcilerin bu yaz turizm beklentisi yüksek

Doğu Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin en önemli doğa ve inanç turizm merkezlerinden biri olan Trabzon'da, bu yaz turizmde ciddi bir artış bekleniyor. 2018-2019 yıllarındaki ziyaretçi sayısının Covid-19 sürecinde yakalanması şimdilik zor olsa da pandeminin yaşandığı 2020 yılından daha fazla turistin bölgeyi bu yaz ziyaret etmesi bekleniyor.

Doğu Karadenizli turizmciler, yeni sezona çok hazır olduklarını ve misafirlerini ağırlamaya aç olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl pandeminin ilk haftalarında tespitimiz kitle turizmi tamamen azalacak ve pandeminin etkileri tamamen geçene kadar insanlarda tedirginlik olacak. Pandemi etkilerinin yanı sıra vaka sayıları çok az olsa bile ülke genelinde yine insanlar birlikte hareket etmeyi istemeyecekler ve daha çok küçük gruplarla, aile, arkadaş gruplarıyla beraber butik gruplar doğal alanlara özellikle Doğu Karadeniz gibi yeşil alanların tercih edileceği yönünde bir beklentilerimiz vardı. Yaptığımız değerlendirmelerde sahildeki konaklama alanlarında doluluk oranı yüzde 20 civarında kalabilmişken, iç kesimlerde ise yüzde 40-50'ye varan konaklamalar gerçekleşti.Yaptığımız programda beklentimiz insanların eşleriyle veya az sayıda ziyaretçi grubunun bulunduğu ortamlarda doğal güzelliklere gidip, sağlıklı bir şekilde tatilini geçirmesi şeklindeydi. Bu seneki beklentimiz de bu şekilde "ifadelerini kullandı.


Havayolu şirketlerinin şimdiden bağlantılarını yaptığını belirten turizmciler, "Bunun yanında dünya genelinde ciddi bir aşılama çalışması oldu. Bu konuda iyi bir yerdeyiz ve aşılama çalışmalarının hızlı devam etmesiyle birlikte bu yaz dış turizm hareketliliğinde de artış bekliyoruz. Şuan için sivil havacılık üzerinden uçuş planlarına bakıldığında Mayıs ayı itibarıyla dış hat uçuşlarında planlamalar mevcut. Bağlantılarını, resmi hazırlıklarını yapmış olan Türk Hava Yolları, Özel Hava Yolları şirketlerinin yanı sıra yabancı havayolu şirketleri de var. Bu iyi bir şey. Havayolu şirketleri bunu görebildiler ki öncesinde bu bağlantıları ve hazırlıklarını yaptılar. Bölgemizde bu yaz turizm anlamında ciddi bir artış bekliyoruz" dedi.Sezonda 2020 yılı rakamlarının üzerine çıkmayı hedefledikleri belirtildi.