Doğal gaz fiyatlarına yüzde 47 zam geldi

Doğal gaz fiyatları, kış aylarının gelişiyle birlikte kullanım artışından ve enflasyon etkilerinden etkilenip beklenti üstü zamlarla karşı karşıya geldi!

Doğal gaz fiyatlarına yüzde 47 zam geldi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber doğalgaz tüketiminde artış başladı. BOTAŞ yeni doğalgaz tarifesini duyurdu. Yeni tarifeye göre doğalgaz yüzde 47, sanayide kullanılacak olan doğalgaz fiyatı ise yüzde 48 zamlandı. Konutta kullanılacak olan doğalgazda fiyat değişmedi.
Doğal gazda kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalırken sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam geldi.

Doğal gaz tarifeleri yayınlandı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) web sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım firmalarına kasımda uygulayacağı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak sabit kaldı.

Yüzde 48 zam!

Kasımda senelik tüketimi 300 000 metreküpün üstünde olan serbest tüketicilerin kullanmış olduğu 1000 metreküp doğalgazın fiyatı ekim ayına göre yaklaşık yüzde 48 artarak 3 000 500 tl'ye çıktı. Söz konusu ayda organize sanayi bölgesi ya da kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğalgazın fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 artarak 3 000 482 tl'ye yükseldi.

SANTRALLERDE YÜZDE 46

Ayrıca elektrik üretim santrallerinin kullanmış olduğu 1000 metreküp doğalgazın fiyatı yaklaşık yüzde 46 artışla 4 bin lira oldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

Etiketler