Yeni haftada hangi veriler takip edilecek?

Gelecek hafta Türkiye'de enflasyon, BoE faiz kararı ve ABD iş gücü rakamları piyasaların odağında olacak.

Yeni haftada hangi veriler takip edilecek?

Önümüzdeki hafta yurt içinde haftanın en önemli veri gündemi enflasyon rakamları olacak.

Yurt dışında İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD'den gelecek işgücü rakamları piyasaların odağında olacak gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

1 Kasım Pazartesi

12.00 - Ayın ve haftanın ilk günü İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından gelecek perakende ve toptan fiyat rakamları takip edilecek. Enflasyon rakamlarına ışık tutması açısından İTO'nun rakamları piyasalar tarafından yakından izleniyor. İstanbul'da bir önceki ay perakende fiyatlar yıllık yüzde 19,77 artış kaydetmişti.

14.00 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eylül ayına yönelik bankacılık sektörü raporunu yayınlayacak.

Yurt dışında her ayın ilk günü olduğu gibi yine İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Gün boyu Türkiye'nin de içinde olduğu 34 ülke için açıklanacak PMI verileri ekranlara düşecek. Türkiye için PMI verisi Eylül ayında 52,5 olarak açıklanmıştı.

17.00 - ABD'de Markit PMI verisi dışında inşaat harcamaları ve ISM imalat sektörü PMI verileri bulunuyor.

Dünya liderleri Glasgow'da Birleşmiş Milletler iklim konferansı COP26'da buluşacak.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2021 yılı ilk 9 aylık döneme yönelik konsolide olmayan finansal sonuçları için süre tamamlanacak.

2 Kasım Salı

14.30 - Yurt içinde TCMB tarafından açıklanacak finans dışı firma net döviz pozisyonu dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) faiz kararı, erken saatlerde piyasalar tarafından takip edilecek bir veri olacak. RBA, faiz oranını son 10 toplantısında yüzde 0,10 olarak korudu.

02.00 - Asya tarafında Güney Kore'den gelecek enflasyon rakamları izlenecek.

02.50 - Japonya Merkez Bankası (BoJ), 21-22 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

Avrupa'da öne çıkan bir veri bulunmazken, İngiltere'nin 4 ve 50 yıllık tahvil ihaleleri izlenecek.

23.30 - ABD tarafında da çok önemli bir veri beklenmiyor; API petrol stokları petrol işlemcileri tarafından takip edilecek.

3 Kasım Çarşamba

Yurt içinde haftanın en önemli verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon rakamları olacak. Tüketici fiyatları eylül ayında aylık yüzde 1,25, yıllık yüzde 19,58 yükselmişti. TCMB tarafından dikkate alınacağı söylenen çekirdek enflasyon aylık yüzde 1,51 artarken, yıllık artış oranı yüzde 16,98 olarak gerçekleşmişti.

10.00 - TÜİK, tüketici fiyatlarının yanında aynı saatte her zaman olduğu gibi yurt içi üretici fiyatlarını da yayınlayacak. Eylül ayında yurt içi üretici fiyatları aylık yüzde 1,55, yıllık yüzde 43,96 artış göstermişti.

Yurt dışında imalat PMI verilerinin ardından hizmet sektörü için PMI verileri takip edilecek.

00.45 - Yeni Zelanda'dan gelecek iş gücü rakamları günün ilk verileri olacak.

13.00 - Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi işsizlik oranı izlenecek.

15.15 - ABD'de cuma günü açıklanacak istihdam verilerine öncülük yapan ADP özel sektör istihdam verileri takip edilecek. ADP özel sektör istihdamı eylül ayında 568 bin artış göstermişti.

17.00 - ABD'de diğer veriler fabrika siparişleri, ISM Hizmet Sektörü PMI, DoE petrol stokları olacak.

21.00 - ABD'de haftanın en önemli gündem maddesi olan faiz kararı gelecek. ABD Merkez Bankası (Fed), 2020 Mart toplantısında bu yana yüzde 0,00 - 0,25 düzeyinde tuttuğu faiz için kararını açıklayacak.

21.30 - Karar sonrasında her zaman olduğu gibi Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek.

4 Kasım Perşembe

10.00 - TÜİK tarafından bir gün önce yayınlanan enflasyon rakamları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunda değerlendirilecek.

10.00 - Avrupa piyasalarında Almanya'dan gelecek fabrika siparişleri verileri takip edilecek.

14.30 - TCMB, Reel Efektif Döviz Kuru verilerini açıklayacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri paylaşılacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

13.00 - Euro Bölgesi için üretici fiyatları verileri beklenecek.

15.00 - Günün en önemli gündemi İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı olacak. BoE'nin yüzde 0,10 olan faiz oranı ve 895 milyar sterlin olan Varlık Alım Programını değiştirmesi beklenmiyor.

Avrupa'da ayrıca Norveç Merkez Bankası (NORGES) ve Çekya Merkez Bankası (CNB) faiz kararları da gelecek.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar, işsizlik başvuruları, dış ticaret dengesi, tarım dışı verimlilik, doğal gaz stokları verileri gelecek.

15.45 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde ve yönetim kurulu üyesi Schnable açıklama yapacak.

5 Kasım Cuma

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekim ayına yönelik nakit gerçekleşmelerini açıklayacak.

10.00 - Avrupa piyasalarının açılışında Almanya sanayi üretimi verisi izlenecek.

13.00 - Euro Bölgesinde perakende satışlar verisi açıklanacak.

15.30 - Piyasaların odağında ABD'den gelecek veriler bulunuyor. İstihdam verileri piyasa analistleri tarafından yakından takip edilecek. Eylül ayında tarım dışı istihdam 194 bin ile beklentilerin altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 5,8 olmuştu.

20.00 - ABD'nin diğer verileri Baker Hughes sondaj kule sayıları ve tüketici kredileri olacak.

ABD'de hafta sonu itibarıyla yaz saati uygulaması sona erecek.

Etiketler