Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Thodex'in kurucusunu tanımıyorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı yayın organlarında 2 milyar dolarlık vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer ile geçmişte görüştüğüne dair çıkan fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, "Kendisini tanımıyorum"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Thodex'in kurucusunu tanımıyorum

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yaklaşık iki milyar dolar para ile yurt dışına kaçtığı bir çok yayın organı ve yatırımcı tarafından iddia ediliyor.

Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği düşünülen olay Türkiye'nin gündemine bomba etkisi yarattı. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in sosyal medya hesabından daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesine dair bir fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Bu görselin sosyal medya platformu Twitter'da büyük gündem yaratmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlundan yine Twitter'dan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından haberle ilgili açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: "Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

Faruk Fatih Özer'in yine sosyal medya hesaplarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafları'da bulunmuş. Bugün konu ile ilgili benzer bir açıklamayı da Bakan Soylu yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Thodex'in kurucusunu tanımıyorum - Resim : 1

Etiketler