Devletten yardım parası alanlar dikkat!

Devletten yardım parası alan kişiler için ek ödenek açıldı. Bu ek ödeneğe göre birçok kişiye yüksek oranda ücretler ödenecek. İşte detaylar...

Devletten yardım parası alanlar dikkat!

Devletten yardım parası alanlar dikkat! Ekstra ücret ödenecek!

Devletten yardım parası alanlara 1.000 TL, 1.084 TL, 1.298 TL nakit verileceği haberi yakın zamanda duyuruldu. Yeni yılda tüm ödemeler arttı ve Ocak ayı itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanarak büyük oranda bir ilgi gördü. 2022 zammı tüm vatandaşlara yapıldı. Özellikle ihtiyaç sahibi kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay aldıkları sosyal yardım ödemelerinin ne kadar arttığını öğrenmek adına bazı bilgiler bulunuyor.

Sosyal yardım paraları için 2022 zamları belli oldu. Ocak ayında tüm aylıklara zam yapıldı. 2022 yılında emekliler, memurlar, öğrenciler ve sosyal yardım alanlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Henüz zamlı aylıklarını almamış olanlar da araştırmalara koyuldu. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarına ne kadar zam yapıldığı merak ediliyor. İhtiyaç sahibi olanlara verilen yardımların 2022 yılında ne kadar arttığı sorgulanıyor. 81 ilde milyonlarca kişi devlete başvurdukları taktirde sosyal yardım ödemesi almanız mümkündür. Bu yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardım sahiplerine veriliyor.

Peki yardım kimlere verilecek?

Yardımı artan kişilerin başında eşi vefat edenlere, engelli bireylere, annesi babası ölen çocuklara, yaşlılara, asker ailelerine para desteği sağlanacağı biliniyor. 2022 yılında asgari ücretin açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemeleri de artış gösterdi. Yaşadıkları hanede sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan eşi vefat etmiş kadınlara sosyal yardım verileceği biliniyor. Aylık 500 TL şeklinde hesaplanan bu sosyal yardım ödemesi 2 ayda bir yapılıyor. Bu sosyal yardımı almaya hak kazanmış kadınlar iki ayda bir 1.000 TL sosyal yardım alıyorlar. Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan ihtiyaç sahibi çocuklara bu sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Bu kapsamda ödemeler 2 ayda bir 600 TL olarak yapılacağı biliniyor. Aylık hesaplamada ise bu sosyal yardımın ödeme miktarı 300 TL şeklinde uygulanıyor. Vatani görevlerini yerine getiren askerlerin sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerine nakit desteği veriliyor. Görevde olan asker evli ise eşi, bekar ise annesi veya babası bu sosyal yardımı alabiliyor. Bu kapsamda muhtaç asker ailelerine iki ayda bir 1.000 TL ödeme yapılıyor. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı aylığı veriliyor. Bu aylığı alabilmek için 65 yaş üzerinde olmakla beraber kendisinin ve eşinin kişi başı aylık gelirinin 1.417 TL’den fazla olmaması şartı aranıyor. Bu şartları yerine getiren 65 yaş üstü vatandaşlara aylık olarak 1.084 TL ödeme yapılacağı bildirildi.