Devletten 50 milyar TL destek!

İhtiyaç sahibi firmalar için devlet kesenin ağzını açtı. Devletten 50 milyar TL destek geliyor!

Devletten 50 milyar TL destek!

Devlet tarafından özellikle ihtiyaç sahibi firmalara verilmek üzere Kredi Garanti Fonu paketi açılmaya hazırlanıyor. Öncelikle 50 milyar TL olması planlanan bu paketten ihracatçı ve imalatçı KOBİ’ler faydalanacak. Firmalar tarafından kullanılan kredilerin döviz alımına gitmesini engellemeyi amaçlayan hükümet, ihtiyaç sahibi firmalar için Kredi Garanti Fonu paketi kurmak için hazırlıklara başladı.

Kısa süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin verdiği destek paketinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Öncelikle 50 milyar TL olması planlanan bu destek tutarı doğrudan ihtiyaç sahibi firmalara ulaştırılacak. Yardım verilecek firmalar A, B ve C olarak 3 kategoride incelenecek. Belirlenen kredi limitinden faydalanmak için öncelikle imalatçı veya ihracatçı firma olmanız şarttır.

KGM

Özellikle A Grubunda bulunan ve krediye erişimi biraz or olan şirketler Kredi Garanti Fonu’ndan faydalanamayacak. Bu grupta yer alan firmalar önceki gibi bankalara sevk edilecektir.

B Grubunda yer alan fakat öz kaynaklarıyla ayakta durmaya çalışan işletmelere Kredi Garanti Fonu kapsamında 35 bin TL’lik kredi limitinden faydalanabilecek.

C grubunda bulunan ve teminat engeline takılan buna karşılık üretimi devam eden firmalar Kredi Garanti Fonu’ndan faydalanarak 50 milyarlık kredinin 15 milyar TL’sinden faydalanabileceksiniz.

Limit artırılmıştı!

Cumhurbaşkanı tarafından alınan karar kapsamında Resmi Gazete’de Kredi Garanti Fonu kefalet üst limiti 500 milyar TL’den 1 trilyon TL’ye yükseltilmişti. Böylece Kredi Garanti Fonu tarafından kefalet verilecek kredi toplam tutarı 1 trilyon TL oldu.