Cumhurbaşkanı kararı verdi! 300 bin TL faizsiz kredi veriliyor

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı kararı açıklandı. Açıklanan karar kapsamında 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı kararı verdi! 300 bin TL faizsiz kredi veriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Yapılan duyuruyla ilgili yeni araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki, faizsiz krediyi kimler alabilecek? Faizsiz kredi alma şartları nelerdir?

Ekonomik yönden zorluk çeken kişiler bankalar tarafından verilen kredilerle ilgili araştırma yapmaktadır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni ve önemli bir karar alındı. Alınan karar kapsamında Halkbank tarafından vatandaşlara 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Peki, faizsiz krediden kimler faydalanacak? Kimler 300 bin TL kredi alabilir?

300 bin TL faizsiz kredi veriliyor!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Halkbank tarafından 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Esnaflara ve sanatkarlara verilen kredilerle ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Genç girişimcileri desteklemek için Cumhurbaşkanı kararıyla 300 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek. Faizsiz krediye başvuru yapmak için Halkbank’a başvuru yapılması gerekiyor.

Halkbank tarafından verilen faizsiz 300 bin TL kredi kampanyasından faydalanmak için en yüksek yaş sınırı ise 35 olarak belirlendi. Bu kapsamda KOSGEB tarafından verilen hibe ve faizsiz kredi desteğinden daha önce faydalanan kişilere bu kredi verilmeyecek olmakla beraber krediden faydalanmak için ayrıca KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamış olması gerekiyor. Bu eğitimi tamamlamayan kişiler kredi başvurusu yapılmayacağı gibi faizsiz kredi almanıza imkan tanınmayacaktır.

Cumhurbaşkanı kararı verdi! 300 bin TL faizsiz kredi veriliyor - Resim : 1

300 bin TL faizsiz kredi şartları nelerdir?

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan karar kapsamında Halkbank tarafından 300 bin TL faizsiz kredi veriliyor. Faizsiz kredi kampanyasından faydalanabilmek için maksimum yaşınızın 35 yaşında olması gerekirken ayrıca kredi çeken kişiler 60 ay vade ile ödeme yapabilecekler. Banka tarafından %100 faiz desteğiyle kullandırılacak olan kredide herhangi bir faiz uygulanmayacak. Çekilen kredinin sadece ana parası ödenecek olmakla beraber ödemeler 3 ay, 6 ay vadelerle ödenebileceği gibi toplam 60 ay yani 5 yılda geri ödemesi yapılabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.