Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur, emekli ve işçi maaşlarına yılbaşında önemli bir artış yapacağını bildirdi. Konuyla ilgili ayrıntıları MYK üyeleri ile paylaştı. Yapılan toplantıda dikkat çeken diğer konular ise KYK faiz borçları ve EYT'liler oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde toplanan MYK toplantısında gündem de memur, emekli ve işçi maaşlarına yapılacak olan zam dikkat çekti.

Türkiye'de yüksek enflasyon sebebi ile alım gücünün düşmesi ve günden güne daha da artması vatandaşı oldukça zorluyor. Konu üzerinde çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde geldi. Milyonlarca vatandaşın beklediği maaş zammı haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yılda memur, işçi ve emekli maaşlarında önemli bir artış olacağını MYK üyeleriyle paylaştığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam gelecek! - Resim : 1

Memur, emekli ve işçilere zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan MYK toplantısında birden fazla konuya dikkat çekildi. Bununla beraber birinci gündem konusu ise memur, emekli ve işçilerin maaşlarında iyileştirme oldu.

Geçtiğimiz süre içerisinde yapılan zamlarla beraber en düşük memur maaşı 6 bin 341 TL'den 8 bin 984 TL'ye yükselmişti. Ek düşük emekli memur aylığı ise 4 bin 289 TL'den 6 bin 83'tl'ye yükselirken, asgari ücret ise 6.6472 TL'ye yükseldi. Yılbaşı itibariyle yapılacak zamlarla beraber maaşların ne kadar olacağı milyonlar tarafından yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam gelecek! - Resim : 2

Toplantıda KYK borçları faizi ve EYT gündemdeydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan toplantıda gündemde olan konular arasında öğrenim kredisi borçları da yer alıyor. Çalışmaların devam ettiği bu düzenlemeyle beraber 3 milyondan fazla gencin öğrenim kredilerindeki faizler silinecek ve yeni öğrenim kredileri üzerinde düzenleme yapılacak.

Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenen haber geldi. Üzerinde çalışmaların devam ettiği düzenlemenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Erdoğan'a bir sunum yapacağı bilgisi açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam gelecek! - Resim : 3

2023 seçim hazırlıkları başladı

Önderliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstlendiği toplantıda 2023 seçimleri hakkında yaptığı konuşmada "Biz kazanacağız" dediği bildirildi. Partide seçim çalışmalarının başlandığı açıklandı. Bununla beraber her başkanlık ayrı çalışma yürütürken, içinde vaatlerin başlıkları bulunan seçim bülteninin hazırlandığı belirtildi.

Toplanın en önemli konusu ekonomi olurken, Erdoğan'ın vatandaşın derdine çare bulunması gerektiğini söylemesi ve bunun üzerine talimat verilmesi dikkat çekti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler