Benzin ve motorinde çifte indirim! Brent petrol en düşük seviyelerinde

FED'in yüksek faizlere devam edeceği mesaj, petrol üreticilerin üretim kapasitesini düşürmesinin ardından petrol fiyatları düştü ve akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıdı. Son zamanlarda üst üste gelen zamlar yerini indirime bıraktı.

Benzin ve motorinde çifte indirim! Brent petrol en düşük seviyelerinde

Brent petrolde yaşanan dalgalanmalarla beraber akaryakıt fiyatları da etkilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde üst üste gelen zamlar petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber yerini indirimlere bıraktı.

benzin ve motorine zam

Benzin ve motorine indirim

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirim ile beraber benzinin litre fiyatı 1 lira 51 kuruş, motorinin fiyatı ise 2 lira 41 kuruş düştü. Uygulanacak olan indirim ile benzin 18 lira seviyelerine gerilerken, motorin ise 24 lira seviyelerine kadar gerileme gösterdi.

İndirim ile beraber benzinin litresi İstanbul'da 18,62 TL'ye, Ankara'da 18,75 TL'ye, İzmir'de 18,74 TL'ye geriledi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 24,51 TL'ye, Ankara'da 24,62 TL'ye, İzmir'de ise 24,65 TL'ye indi.

Benzin ve motorinde çifte indirim! Brent petrol en düşük seviyelerinde - Resim : 2

Petrol fiyatları düşüyor

FED'in yüksek faizlere devam edeceği sinyalleri ile yakıt tüketimini azalacağına dair endişeler çoğalıyor. Bununla beraber petrol fiyatları yeni aya girmemizle birlikte yüzde 3,5 seviyesinde gerileme gösterdi. 

Öte yandan Çin'in petrol talebinin düşmesi de petrol fiyatlarını etkilemiş durumda. Mali sıkıntılar ve Kovid-19 kısıtlamalarının işletmelere zarar vermeye devam etmesiyle talepler azaldı. Bunun sonucunda petrol fiyatları daha fazla geriledi.

Brent petrol

Brent petrol varil fiyatı 93 dolar seviyesinde

Petrol piyasasında yaşanan gelişmelerle beraber Brent petrol 91,99 dolar seviyelerine kadar geriledi. En son 2022 Ocak ayında bu seviyelerde olan Brent petrol, 93,81 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler