Cumhurbaşkanı Erdoğan : KKTC'nin bilgi teknolojileri ihtiyacı karşılanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma merasimine katıldı. Erdoğan KKTC'deki yeni projelere ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan : KKTC'nin bilgi teknolojileri ihtiyacı karşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma töreninde önemli açıklama yaptı. KKTC Veri Merkezi ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi teknolojileri alanındaki hizmet sunumuna ait altyapı ihtiyaçları 7-24 kesintisiz ve güvenli olarak karşılanacaktır' dedi.

Erdoğan'ın Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasından satır başları şöyle:

"Dünden itibaren Kıbrıs'ta verimli programlarda sizlerle beraberdik. Şimdi de gayet güzel projelerin açılışı ve tanıtımı vesilesiyle tekrar bir aradayız. Kıbrıs Türkü'nün refah seviyesini gün geçtikçe daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz. 19 belediyeye 96 milyon liralık kaynak aktarılmıştır. Türkiye ve KKTC belediyeleri arasında kurulmuş olan samimi işbirlikleri ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz. 2 gazi kent, Gaziantep ile Gazi Magusa belediyesi kardeş belediye ilişkisi kurarak örnek adımlar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında şu satırlara yer verdi: 

Halkın gündelik hayatına dokunan somut çalışmalar ile sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Mesela Anadolu'dan getirdiğimiz su. Ada'nın iklimin eve geleceğine çok önemli katkı sağlayacaktır. Yavuz çıkarma plajı, Barış Harekatı'nın ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü'nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs'a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur. Anıtın yıpranan betonarmesi güçlendirilmiştir. Gençler, bu müze gemiyi gezmeyi ihmal etmeyin. 1974 Barış Harekatı'nın hangi şartlarda başarıldığını görmeniz açısından bu çok önemli.'' dedi.

Kamu kurumlarına 7-24 kesintisiz internet

Bilgi ve teknoloji çağında veri ve verinin üretimi, korunması en önemli faktörlerden biri haline gelmiştir. Dijital dönüşüme en iyi biçimde uyum sağlamak yönünde önemli mesafeler katettik. KKTC'nin dijital altyapısının güçlendirilmesi için de gayret gösteriyoruz. Bugün temelini atacağımız veri merkezi, e-Devlet projesinin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu çalışmalarda öncü rolü oynayan Dijital Dönüşüm Ofisimize teşekkür ediyorum.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi teknolojileri alanındaki hizmet sunumuna ait altyapı ihtiyaçları 7-24 kesintisiz ve güvenli olarak karşılanacaktır.