Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İhracatı geliştirme fonu kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Sadece ihracatçılarımıza destek sağlayacak ihracatı geliştirme fonu kuruyoruz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İhracatı geliştirme fonu kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Törenine katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şu şekilde:

300 bin ihracatçı hedefi

İhracat başarımız ülkemiz ekonomisinin yükselen gücünün de sembolüdür. İş insanlarımız ürettikçe, ihraç ettikçe geleceğe daha umutlu bakıyoruz. İhracatçı sayımızı önce 150 bine ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz.

211 milyar dolarlık rekor

Güvenlik sorunlarını sınırlarımızdan içeri taşımaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. 12 aylık ihracatımız 211 milyar dolarla rekor kırdı. Kimse bizi hedeflerimizi gerçekleştirmekten alıkoyamaz. Yakın coğrafyada yoğunlaşan ihracat ağımızı uzak coğrafyalara doğru genişletiyoruz.

İhracatı geliştirme fonu kuruluyor

Sadece ihracatçılarımıza destek sağlayacak ihracatı geliştirme fonu kuruyoruz. İhracatı geliştirme fonu ile açık finansman kaynağı oluşturulacak. İhracatçıların teminat sorunu ortadan kaldırılacak.

Küresel ticaretin kalbi: Türkiye

İstanbul'u ülkemizin potansiyeline yakışan bir fuar merkezine en kısa sürede kavuşturacağız. Türkiye'yi küresel ticaretin kalbi haline getirmek bizim için bir kararlılıktır.

Etiketler