Cristiano Ronaldo Binance İle İlişkisi Nedeniyle Hukuki Süreç Başlattı

Futbol yıldızı, kontroversiyel kripto borsası Binance'in tanıtımını yaparak şu anda karşılaştığı toplu dava hakkında konuştu.

Cristiano Ronaldo Binance İle İlişkisi Nedeniyle Hukuki Süreç Başlattı

Futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, kripto borsası Binance'in reklam kampanyası nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya. İddianameye göre, Ronaldo'nun şirketin "kayıtsız menkul kıymetler" pazarlamasına destek olduğu iddia ediliyor.

Cristiano Ronaldo'ya Binance İle İlgili Toplu Dava: İddialar ve Gelişmeler

2022 ortalarından bu yana Ronaldo'nun Binance ile kendi NFT koleksiyonlarını içeren bir reklam anlaşması bulunuyordu. Ancak, Binance şu anda Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşmanın ardından 4,3 milyar dolar ceza ödemek zorunda kalacak. Kurucu Changpeng Zhao'nun istifası ve hatta hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Kararın Şubat 2024'e kadar açıklanması bekleniyor.

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), kripto borsasına yönelik dolandırıcılık dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla dava açmaya devam ediyor. Ronaldo'nun Binance ile ilişkisi, kripto dünyasındaki hukuki gelişmelerin odak noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Etiketler