Çocuğu okula gidene müjde! Devlet 1600 TL destek veriyor

SGK müjdeyi verdi! Bildiğiniz gibi dövizde sürekli artış yaşanması, asgari ücrete gelen zam, borsa da sürekli hareketlilik yaşanması sebebiyle çocuğu okula giden aileler zorluk yaşamaktadır.

Çocuğu okula gidene müjde! Devlet 1600 TL destek veriyor

SGK müjdeyi verdi! Bildiğiniz gibi dövizde sürekli artış yaşanması, asgari ücrete gelen zam, borsa da sürekli hareketlilik yaşanması sebebiyle çocuğu okula giden aileler zorluk yaşamaktadır. SGK’dan 10 yaş altı çocuğu olan ailelere müjde geldi! Devlet 1600 TL destek veriyor! Peki, SGK 1600 TL çocuk yardımı nasıl alınır?

SGK tarafından çocuğu olan ailelere 1600 TL destek veriliyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında pek çok iş sahibi iş yerlerini kapatmak zorunda kalmış hatta bazıları işinden ayrılmıştı. Bu süre zarfında ihtiyaç sahibi olan ailelerin yardımına devlet yetişti. Ekonomik yönden sorun yaşayan aileler özellikle 1100 TL pandemi yardım ödemesi ile rahatlasa da çocuğu okula gidenler için bu yetmiyordu. Çocuğu olan ailelerde 1600 TL yardım parası veriliyor!

1600 TL Çocuk yardım parası nasıl alınır?

1600 TL yardım

SGK tarafından verilen 1600 TL çocuk yardım parası alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bildiğiniz gibi ekonomik yönden zorluk çeken ailelere 1100 TL pandemi destek ödemesinin dışında 500 TL de ayrı bir ödeme yapılacağı duyuruldu. Çocuklu olan kişiler okul masraflarını karşılayabilmek için destek ödemesi alıyor. Bu ödemeden faydalanmak isteyen kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından gelir testi yaptırması gerekiyor. SGK çocuk yardımı başvuruları ise e-devlet üzerinden yapılmaktadır.  Eğer sizin de 10 yaşına kadar okula giden çocuğunuz varsa SGK tarafından verilen çocuk yardımı parasından faydalanabilir.