Çin'li BTC madencilerinin yeni adresi neresi olacak?

Miami, şehirdeki ucuz ve temiz nükleer enerji sayesinde Bitcoin madenciliğinin merkezine dönüşebilir.

Çin'li BTC madencilerinin yeni adresi neresi olacak?

Bitcoin (BTC) madencilik şirketleri Kuzey ABD'de yoğunluğunu arttırmaya devam ederken Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, eyaletin kripto para madenciliğinde etkili yer haline getirmek için çabalarını arttırdıklarını söyledi.

Perşembe günü CNBC televizyonuna konuşan Başkan Suarez, uluslar arası madencilik firmalarını, şehirde veri merkezleri kurma konusunda yatırımcıları ve madencileri cesaretlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Suarez'e göre Miami'de yer alan büyük nükleer elektrik kaynakları kripto para madencilik sorunlarını ve karbon salınımı sorunlarını halledebileceklerini düşünen Belediye Başkanı Suarez önceden mart ayında Bitcoin madenciliğinin yüzde 90'ının "kirli enerji" ile gerçekleştirildiğini iddia ederek konuyla ilgili yorumda bulunmuştu.

Bu sırada Miami Belediye Başkanı, madencilerin Amerika'yi tercih etmesiyle birlikte çevresel kaygılarda azalma meydana geleceğini savundu.

Belediye Başkanı Suarez, kıtalar arası Bitcoin madencilerini bölgeye çekme hamlesinin bir adımı olarak, şehir yetkililerinin enerji firmalarıyla beraber enerji maliyetini düşürmeye çalıştığını belirtti. Miami belediye başkanına göre, uygun vergiler ve iyileştirilmiş düzenlemeler gibi hamleler ise yakın gelecekte yürürlüğe girecek.

Miami eyaleti; temiz ve ucuz enerjiyle birlikte dijital para ekosistemine faydalı düzenlemeler kullanarak Teksas ve Wyoming'deki diğer gelişen teknolojiyi teknolojiyi madencilik noktalarıyla rekabet edebilir düzeyde.

Hedef olarak, Miami eyaletini dünyanın Bitcoin ve dijital madencilik başkenti haline getirmek isteyen şehirler ile beraber kripto para yaygınlığını daha ileri seviyeye taşımak istiyor.

Miami Belediye Başkanı Suarez, dijital para birimlerine destek veren bir isim ve önceden hem Bitcoin hem de Ether (ETH) yatırımları olduğunu birkaç kez dile getirmişti. Birborsa.com vasıtasıyla daha önce haberi yapıldığı üzere Başkan Suarez, Kongre'nin mart ayında 1,9 trilyon dolarlık teşvik yasasını geçirmesinin ardından tekrar Bitcoin satın alımı gerçekleştirdi.

Başkan Suarez'in katılar arası madencilere açık şekilde davet yollaması, Çinli yetkililer tarafından kripto para madenciliği kısıtlamalarının arttığı bir döneme denk gelmesi madenciler için yeni bir seçenek oluşmasına sebep oldu. Cuma günü, Sichuan eyaletindeki bir şehir olan Ya'an'daki kripto para madencilerine operasyonlarını durdurma emri verildiğine dair haberler ortaya çıkmış ardından Bitcoin'in fiyatı bir saat içinde yüzde 2.5 oranında düşüş yaşamıştı.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler