Çin'li banka öyle birşey dedi ki BTC yine düştü!

Çin'den yayılan FUD ile Bitcoin fiyatı 32.500 doların altına indi

Çin'li banka öyle birşey dedi ki BTC yine düştü!

Çin'in önde gelen bankalarından biri  olan Agricultural Bank of China, yaptığı açıklama BTC fiyatını birkaç mum içinde 32 bin dolar altına inmesine sebep oldu. Bitcoin (BTC) fiyatı 21 Haziran'da Türkiye saati ile yaklaşık 10:00 civarında Çin menşeili haber akışı ile birlikte dakikalar içinde 32500 daha sonra ise 31800 dolar seviyelerine geri çekildi. BTC'de yaşanan düşüşle birlikte altcoinlerde yaşanan durum ise yıkılım olarak görüşebilir. 

Çin'in en büyük üçüncü bankası kripto para konusunda uyardı

Birborsa olarak Binance, Bitfinex ve TradingView'den alınan ortak verilerine göre BTC/USDT paritesi, 21 Haziran Pazartesi günü önce 32.500 doların altında daha sonra ise 31690 sevilerinde yerel dip bölgelerine temas alıp 32500 çevresindeki destekten aldığı tepki ile birlikte şu sıralar 32250 çevresinde işlem görüyor.

Toparlanma sürecine ne zaman gireceği merakla beklenen kripto para evreni yakın geçmişte 40bin dolar seviyesinin üstüne henüz çıkmıştı ki yeniden kötü haber akışı ile birlikte düşüşe geçti.  Bitcoin'i etkileyen en büyük olay yine Çin kanadından geldi.

Çin'in en büyük üçüncü bankası olan Agricultural Bank of China, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında yatırımcıları sert bir dille uyardı.

Gazeteci Colin Wu, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Kripto para birimleriyle ilgili işlemler tespit edildiğinde hesapların derhal askıya alınacağı, müşteri ilişkilerinin sonlandırılacağı ve ilgili departmanlara bildirileceği" ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan fiyat oynaklığı birçok yatırımcıyı bezdirse bile, Çin'in önceki hamlelerindeki davranışlarla benzer hareketler sergilemesi yatırımcılara piyasa konusunda fikir veriyor.

Madenciler ülkede baskıyla karşı karşıya kaldıkça ve yetkililer 2017'den beri yürürlükte olan kripto para kısıtlamalarını genişlettiğinden ülke son haftalarda Bitcoin boğaları için sıkıntı kaynağı haline geldi.

Çin'li banka öyle birşey dedi ki BTC yine düştü! - Resim : 1

Etiketler